jfkdalfsfs

Кевин Бейкън е една от константните величини в киното, появила се нейде през 80-те години на ХХ век – има прекрасни роли в страхотни филми, участва в доста ненужни киноексперименти и често му отреждат „периферни” роли. Също така, притежава завидна способност – сякаш не остарява. Колко хора могат да предположат само по външния му вид, че догодина ще навърши 60?

Новината, която поднасят Showtime, е свързана с ангажимент на Бейкън към тях – те подготвят нова поредица, която ще носи името „City on a Hill”, и в нея участие ще вземе още и носителят на награда на „Screen Actors Guild” Олдис Ходж („Underground”, „Straight Outta Compton”, „Hidden Figures”). Пилотният епизод е с продължителност един час, а изпълнителни продуценти на проекта са Бен Афлек и Мат Деймън, заедно с Дженифър Тод („Jason Bourne”, „Memento”) от Pearl Street Films и Джеймс Манголд. Сценарист и изпълнителен продуцент е Чък Маклийн („Boston Strangler”), а за режисьор и също изпълнителен продуцент е ангажиран Майкъл Куеста („Homeland”, „American Assassin”).

В основата на проекта е оригинална идея на Афлек и Маклийн – да разкажат за т.нар. „Бостънско чудо”. В началото на 90-те години в града е пълно с всякакви престъпници, които действат безпрепятствено и дори са подкрепяни от местните полицейски служби, в които властва корупция и расизъм. В един момент обаче всичко се променя – пристига областен прокурор от Бруклин (в ролята Ходж), който се сприятелява с корумпирания, но много уважаван ветеран от ФБР ( Бейкън), вложил сериозни инвестиции в запазване на статуквото. Двамата заедно решават да погнат едно семейство въоръжени обирджии на коли от Чарлстаун, а този случай така сериозно се разраства и разчува, че постепенно се променя цялата система за правораздаване в Бостън.

И Кевин Бейкън, и Олдис Ходж притежават впечатляваща колекция от награди и номинации – Showtime в случая залагат „на сигурно”, защото освен този фактор за привличане на зрителско внимание и доказания им талант, съществува и криминално-полицейско-юридическото обещание за преследване, престрелки и раздаване на правосъдие. Ще очакваме с интерес новини около „City on a Hill”, като работата по поредицата трябва да започне в Бостън до края на годината.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *