Честно казано, очаквахме тази новина. В светлината на своеобразния „златен век“ в телевизията, в който живеем, успеха на антологични сериали като „Black Mirror”, „Room 104“ и „Philip K. Dick’s Electric Dreams“ и набиращия скорост рибут на „Amazing Stories”, просто беше невъзможно отдавна подготвяното завръщане на „бащата“ на всички подобни сериали „Зоната на здрача” („The Twilight Zone“) да не излезе от, така да се каже, „зоната на здрача“ и най-накрая да стигне до екран.

The Hollywood Reporter съобщават, че след като не им се получи с Брайън Сингър, CBS (под шапката на CBS All Access) ще направят нов опит да възкресят „Зоната на здрача”, този път с помощта на Джордан Пийл („Key & Peele“), който в момента е едно от най-горещите имена, благодарение на финансовия и културен успех на „Бягай!“. Той ще изпълнява ролята на продуцент с компанията си Monkeypaw, а сценарист и шоурънър ще бъде Марко Рамирес („Daredevil“, „The Defenders“). За съжаление, няма информация за формата и дали става дума само за пилот или директно за цял сезон.

Ние сме огромни почитатели на „Зоната“, както на оригиналната класическа поредица от края на 50-те и началото на 60-те, създадена от Род Сърлинг, така и на 80-тарското завръщане, че дори и на това от 2002 с Форест Уитакър, и ужасно ще се радваме отново да чуем култовата музикална тема и да се отправим на невероятно пътешествие отвъд познатите измерения из фантастичната земя на въображението. Дали Джордан Пийл е най-подходящият човек няма да обсъждаме, само ще кажем, че в момента той поне е способен да задвижи проекта, а това ни е достатъчно.

За финал си пожелаваме този път наистина нещата да се случат, а покрай сериала да се осъществят и другите два проекта с марка „Зоната на здрача”, които очакваме – филмовата версия и биографията на Род Сърлинг.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. На база Get Out, Пийл според мен е екстра като продуцент, но следваше да е и сценарист и шоурънър. Пък този Марко Рамирес, като му гледам кредитите, нещо не ме грабва точно за култова поредица като „Зоната на здрача“.