Писали сме неведнъж за „Никой“ на Андрей Андонов – независимия филм, който беше реализиран след хиляди трудности и много жертви от страна на екипа. Намираме го за доста адекватен български проект и с интерес следим какво се случва с разпространението му и бъдещето пред Андрей, на когото му пожелаваме да има възможност да продължи да снима. Затова се зарадвахме, когато научихме, че от HBO са купили правата и от 1 декември „Никой“ ще е част от програмата им.

Другата интересна новина е появата на документалния филм „Кой е Никой?“ на Васил Горанов и Пепе Джордж, за който дори не предполагахме. Първоначално ни се стори малко странно, че някой би тръгнал да снима процеса на работа за първия си филм, но имайки предвид липсата на познания у нас за това какво изисква осъществяването на един независим проект, проявихме желание да хвърлим поглед зад кулисите. Андрей беше така любезен да предостави филма за свободно гледане, така че без повече приказки ви предлагаме тийзър, в който можете да видите голия задник на режисьора и официалното съобщение на екипа:

Уважаеми колеги с радост споделяме решението да пуснем филма „Кой е Никой?“ на 6 Ноевмри 2017 за безплатно гледане в Интернет, само няколко дни след официалната му премиера на Фестивала “ So Independent „. 
Това е един документален филм, който беше сниман 3 години, монтиран 11 месеца и който проследява събитията около направата на независимия филм „Никой“.
Самият филм „Никой“ ще може да се гледа от широката публика от 1 Декември по HBO.
 
„Кой е Никой?“ разказва за един режисьор, който мечтае да направи игрален филм, но няма пари. 
Тогава се ражда първото му дете и филмът започва. Историята проследява процеса на създаване на независимо изкуство в България.
Филмът засяга наболели въпроси, докосва с нестандартни философски послания и разсмива зрителя със своята откровеност. 
 

Режисьор е Васил Горанов и Пепе Джордж , които преди месец спечелиха голямата наградата на фестивала Златна Роза с първия си филм “ Кораба Слънчоглед 1″.

 

 В Интернет ще пуснем 80 мин специална Интернет версия на филма, различна от тази която е предназначена за кино и която е 91 мин.

 Това решение дойде след като видяхме огромното вдъхновение и интерес , които предизвика филма в пълната зала.

От тук може да гледате „Кой е Никой?“ онлайн:
https://www.youtube.com/watch?v=K1mKasqbA7E&t=3833s

 
От тук може да гледате първия филм на Васил Горанов и Пепе Джордж  “ Кораба Слънчоглед 1″ онлайн:
 
От тук може да гледате „Никой“ онлайн: 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Супер. Ще го гледам. Имам чувството, че Никой е единственият нов български филм, който успя да изнесе тежестта на идеята си. И визуално включително. Преди няколко дни гледах Островът и Каръци в един ден и общо-взето не ме напусна усещането, че има добра идея и сценарий, но от един момент нататък тотално се изпускат нещата и пак се забива в някаква ненужна концептуалност и драматизъм.