Epic Drama by Viasat World logo

Развлекателна компания Viasat World е подготвила нова изненада за своите потребители. Те стартират нова марка – Epic Drama, която ще предлага микс от драматични жанрове в най-високо качето, 80% от което ще има Video On Demand права, гарантиращо на зрителите достъп до съдържанието на всякакви платформи и устройства.

Научете повече от официалното прессъобщение.

Каналът стартира на 14 декември 2017 в ключови територии, сред които България, Хърватия, Чехия, Унгария, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия, Турция и Украйна

Новият EPIC DRAMA ще предложи над 600 часа от най-добрите драматични сериали, подбрани от цял свят и продуцирани от най-големите създатели на съдържание

Над 70% от съдържанието е ексклузивно; За 80% има права за видео по поръчка (SVOD) и почти цялото праймтайм съдържание е продуцирано в последните три години

Водещата медийна компания Viasat World днес обави смелия старт на нова марка, Epic Drama, в ключовите си пазари в Централна и Източна Европа. Отдаден на най-големите драматични продукции от целия свят, Epic Drama ще се присъедини към портфолиото от тв канали и SVOD съдържание на Viasat World, което включва 27 тв канала в над 50 пазара, както и нелинейни услуги в много от териториите.

Със старта си на 14 декември 2017 г., Epic Drama ще предложи над 600 часа високобюджетно съдържание в HD качество и разнообразен микс от драматични жанрове. Същевременно 80% от програмата ще има Video On Demand права, което е изява на мисията на компанията да дава на зрителите си най-доброто съдържание в света, достъпно на всякакви платформи и устройства.

Ирина Гофман, CEO и президент на Viasat World коментира: “Очаровани сме да представим Epic Drama, дързък нов канал със сърце на разказвач на истории, отдаден на драматични продукции с голям мащаб и висок бюджет.

Уникалният ни статут на независим разпространител ни позволява да се вслушваме в нашите партньори и зрители, да разбираме какво търсят и да откликваме на това. Използваме опита си с драматичния жанр, за да адресираме липса на пазара на 24-часов канал, който подбира най-доброто от драматичните продуции от цял свят в момента, със съдържание, което ще е достъпно и по поръчка.”

Почитателите на драматичния жанр ще получат достъп до завладяващи сериали в микс от жанрове, включително „Крими и мистерии“, екранизации по класически литературни творби, „Политика и власт“, исторически, военни, екшън и приключенски, фентъзи и продукции по реални исторически събития. Програмната схема черпи от близо и далеч и включва заглавия, произведени във Великобритания, САЩ, Испания, Франция, Италия, Австралия и Канада.

Epic Drama дава живот на вдъхновяващи и емоционални истории за героични прояви, страсти, предателства, загуби и любови. С почти цялото съдържание в праймтайм, произведено в последните три години и над 70% ексклузивно за пазара, зрителите ще могат да се наслаждават на най-големите драматични продукции в момента 24 часа на ден, 7 дни в седмицата.

Базиран на проучвания, които установиха липса на пазара, стартът на Epic Drama е показателен за гъвкавостта и умението на Viasat World да отговаря на това, което зрителите и партньорите очакват. Роден от доказания опит на компанията в драматичния жанр, каналът надгражда успеха на  Epic Drama блока на Viasat History. Стартът е подплатен със значителна инвестиция в най-доброто съдържание и свързаните с това права и ще бъде подкрепен от стратегическа маркетингова кампания, както при старта, така и по-нататък.

“Viasat World е един от най-големите независими агрегатори на съдържание в Европа и нашето богато портфолио от тв канали и SVOD заглавия означава, че ние постоянно търсим най-доброто съдържание за нашите зрители. Стратегията ни е да изградим колекция чрез придобиване, ранно закупуване, а в последствие-  и чрез копродуциране, което ще ни позволи да гарантираме приток на висококачествено съдържание за нашите канали и вбъдеще. Вече работим с някои от най-добрите производители и разпространители на съдържание от цял свят и ще започнем преговори с още такива, за да разширим библиотеката си още повече и да допълним програмната схема за следващата година,“ коментира Ирина Гофман.

Epic Drama първоначално ще бъде наличен в ключовите за Viasat World пазари, включително България, Босна и Херцеговина, Харватия, Чехия, Естония, Унгария, Литва, Латвия, Македония, Черна гора, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения, Турция и Украйна с планове за разширяване и през 2018 година.

Трудно е да се опише с думи колко се вълнуваме да представим на света Новия дом на епичните драми“! Това е задължителна дестинация за зрителите, които искат да видят най-добрите драматични продукции в момента,“ казва в заключение Ирина Гофман.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *