Ева Грийн се радва, че открива CineLibri
Ева Грийн се радва, че открива CineLibri

Днес е стартът на третото издание на CineLibri, което ще бъде открито в 19:00 ч. в зала 1 на НДК с „По действителен случай” („Based On A True Story”) на големия Роман Полански, създаден по романа на изключително успешната френска писателка Делфин дьо Виган („Силна е нощта”). Непосредствено преди прожекцията зрителите ще могат да се насладят на авторския спектакъл на визуалния артист Поли Герасимова, символизиращо взаимодействието на образ, звук и светлина като залог за магията на седмото изкуство..

Повече подробности може да  научите от официалното прессъобщение по-долу, както и на официалния сайт и фейсбук страницата на CineLibri:

 

Визуален спектакъл и световна премиера бележат началото на CineLibri 2017
Кино-литературното приключение ще започне под знака на светлината, музиката и пърформанса

Довечера предстои тържественото откриване на третото издание на единствения по рода си кино-литературен фестивал CineLibri. Грандиозното начало ще бъде поставено от 19:00 ч. в зала 1 на Националния дворец на културата с най-новия филм на големия кинорежисьор Роман Полански „По действителен случай.“ Прожекцията ще бъде световна премиера на премонтираната лента след излъчването на  филма на кинофестивала в Кан. Адаптация на едноименния роман на Делфин дьо Виган е зрелищен и провокативен психологически трилър с участието на Ева Грийн, Венсан Перес и съпругата на Полански Еманюел Сене.

Историята разкрива горчилката, която съпътства живота на успешния писател. Страхът от белия лист се появява в момент, в който Делфин е на дъното, изправена срещу творческата бездна. Тогава се появява Тя. Мистериозна млада жена, готова да се отдаде цялата си енергия, за да помогне на своя идол. Но колко е тънка границата между чистото възхищение и маниакалната обсесия?  Екранизацията безспорно е един от шедьоврите на годината! Кинематография, музика и движение на камерата, които държат в напрежение през цялото време.

Непосредствено преди началото на филма гостите на откриването ще се насладят на авторския спектакъл на визуалния артист Поли Герасимова. Музикалният талисман на фестивала – парчета „Светлата страна“ на Рут Колева, ще придобие космически измерения в светлинно музикалното шоу, символизиращо взаимодействието на образ, звук и светлина като залог за магията на седмото изкуство.

Всички зрители и приятели на хубавото кино и книги могат да закупят билети онлайн на: https://www.epay.bg/v3main/sale/user/view?saleid=6683807546 , или на касите на Easy Pay в София https://www.easypay.bg/site/?p=offices. Билети за прожекциите в Cinema City в София и Бургас могат да бъда закупени от тук: http://www.cinemacity.bg/. Билети за прожекциите във Френски културен институт, Руски културно-информационен център и Галерия Сан Стефано се продават в книжарницата на ИК „Колибри“ ул. Иван Вазов 36 и на място 1 час преди прожекция. Билетите за прожекциите във Френския културен институт се продават постоянно и в книжарница „Колибри“ в сградата на института.

На касите на всяко кино може да бъде закупен билет за прожекция там, а билет за големите прожекции в зала 1 на НДК може да се закупи и от билетния център на НДК, и от касата на кино „Люмиер Lidl“ (от 09:00 до 20:30 ч.).

Централният вход на НДК е временно затворен, входът към залата ще бъде вход А4. Той се намира откъм бул. „Витоша” над Нов театър – НДК между вход А3 и Зала 42 (от страната на небезизвестните пилони).

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *