Жаклин Вагенщайн

Тази неделя приключва третото издание на CineLibri, а по този повод организаторите са подготвили  грандиозно парти с участието на Рут Колева и диджеите DJ VaGro и DJsupermax, на което абсолютно всички са поканени. То ще се състои на 22 октомври в Sofia Live Club след 21.30 часа.

Повече подробности за купона, както и информация за впечатляващото издание на фестивала, може да откриете в официалното прессъобщение: 

12те дни на кино-литературни вълнения на CineLibri 2017 са към своя край
Кино-литературният фестивал ще завърши с парти, на което са поканени всички

На крачка сме от финала на третото издание на уникалния кино-литературен фестивал CineLibri. Тази година фестивалът беше по-голям и по-грандиозен от всякога с над 200 прожекции на 31 пълнометражни и 6 късометражни филма в София и 11 други града в България.

В рамките на 12 дена фестивалът посрещна 10 световни личности от света на киното и литературата, отличени с „Оскар“, „Златна палма“, „Сезар“, „Ман Букър“ и други; станахме свидетели на пърформанси и музикални изпълнения и отбелязахме две годишнини – 95-годишнината на именития филмов сценарист Анжел Вагенщайн и 80-годишнината на зала „България“. Отпразнувахме и съприкосновението на множество култури с Холандски гала вечери, Седмицата на италианския език и Дни на японската култура. Големият израелски писател Давид Гросман се срещна лично с президента на България Румен Радев, а немският режисьор Фолкер Шльондорф получи лично награда за цялостно творчество.

Изданието е трето, но много неща се случиха за пръв път. CineLibri смело добави в репертоара си още едно изкуство – музиката, чрез завладяващия глас на Рут Колева и парчето „Светлата страна“, създадено специално по повода. За първа година се проведе конкурсна програма, която бе оценена от звездно международно жури. Феновете на киното и литературата можеха да гледат селекцията, както в най-добрите независими салони, така и в големите касови кина в столичните молове – CinemaCity и CineGrand.

CineLibri приключва, но срещите с киното и литературата продължават. Филмът, грабнал наградата в конкурсната програма на фестивала – лентата „Истанбул червен“ на Ферзан Йозпетек, ще има три допълнителни прожекции. Лентите „Изгубеният град Z“, „По действителен случай“ и „Завръщане в Монтаук“ ще бъдат разпространени от CineLibri и извън рамките на фестивала, като при последния това ще се случи специално с желанието на режисьора на филма Фолкер Шльондорф. Програмата на допълните прожекции ще намерите по-долу.

Екипът на CineLibri благодари на спонсорите VIVACOM, Jameson и УниКредит Булбанк, както и  на всички свои партньори. Най-голямата благодарност, разбира се, отива при публиката, която с готовност откликна на поканата за вечери, в които книгите оживяват. Финалът на фестивала ще бъде поставен с грандиозно парти с участието на Рут Колева и диджеите DJ VaGro и DJsupermax на 22 октомври в Sofia Live Club след 21.30 часа. Входът е свободен и всички са поканени: https://web.facebook.com/events/806648799506885/

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *