Вчера Amazon Studios най-накрая представиха дългоочаквания първи трейлър на най-новия филм на Уди АлънВъртележка”. Разбира се, когато говорим за Алън, който прави по един филм годишно (няма празно от 1981 г. насам) и времето от обявяването на проекта до първата реклама е смешно, в сравнение с това за някои други филми, където чакаме с години, да използваш думата „дългоочакван” не е съвсем коректно, но в случая ни се струва, че кампанията наистина се забави.

Но както и да е, трейлърът е вече факт и по наше скромно мнение изглежда обещаващо. Преди да го видите обаче, научете малко повече за тази история за страсти, насилие и предателство…

Въртележка” разказва за съдбите на четирима души, чиито животи са преплетени в суматохата около увеселителния парк в Кони Айлънд през 50-те години на ХХ век. Джини (Кейт Уинслет) е емоционално нестабилна бивша актриса, на която ѝ се налага да работи като сервитьорка в ресторант за миди; Хъмпти (Джим Белуши) е съпругът на Джини, недодялан оператор на въртележка; Мики (Джъстин Тимбърлейк) пък е младият красавец-спасител на плажа, който си мечтае да стане писател, а Каролина (Джуно Темпъл) е дъщеря на Хъмпти, отдавна разделена и отчуждена от него, която обаче намира скривалище в апартамента на баща си, защото по петите я гонят гангстери.

Картинката изглежда невероятно, но не сме и очаквали друго от легендата Виторио Стораро, който отново работи с Алън след миналогодишния „Café Society”. Актьорите, начело с Кейт Уинслет, също изглеждат отлично, дори и тези, към които по принцип имаме предразсъдъци. И не, нямаме предвид Джъстин Тимбърлейк, а Джуно Темпъл. За историята можем да кажем, че ни звучи любопитно, но няма как да сме сигурни дали ще стане добър филм от нея, преди да видим крайния резултат. Разбира се, колкото и слаби филми да направи Уди Алън, а и той от време на време прави такива, ние винаги гледаме към следващия му проект с оптимизъм, затова чакаме „Въртележка” с голямо нетърпение.

Режисьор и сценарист на „Въртележка” („Wonder Wheel”) е Уди Алън, а в ролите са Кейт Уинслет, Джъстин Тимбърлейк, Джим Белуши, Джуно Темпъл, Деби Мейзър, Макс Касела, Женива Кар, Стив Ширипа и др.

Премиерата е на 1 декември, а у нас филмът ще може да бъде видян на Киномания в средата на ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *