american-gangster

Очевидно никога няма да свикнем с хода на времето – особено когато събитията се случват пред очите ни, е кошмарно трудно да определиш как минават часовете, дните, месеците… В конкретния случай става дума за „Американски гангстер“ („American Gangster”) и факта, че са минали 10 години от появата му на екран! Какви „цепеняци” са и самоуверения герой на Дензъл Уошингтън (53-годишен), и наперения, амбициозен следовател на Ръсел Кроу (на 43) в биографичната, безскрупулна и много криминална история за хероиновия бос на Манхатън от 70-те Франк Лукас, с режисьорския подпис на Ридли Скот! Макар да не е от филмите, които изникват в спомени когато става въпрос за актьорски или режисьорски постижения, в момента се подготвя предистория на познатия сюжет – идеята е да се пласира на телевизионната публика, а в главната роля е поканен да играе прекрасният Форест Уитакър.

Един от създателите на „Narcos” е Крис Бранкато и точно той планира да разкаже за събития, случили се пет години преди „изгряването” на харлемския гангстер Лукас, изградил истинска империя в средите на наркопласьорите. Идеята е поредицата да се нарича „The Godfather of Harlem” и да представи историята на Елсуърт „Бъмпи” Джонсън. Ето какво казва Бранкато пред ScreenDaily:

В Харлем през 60-те години на ХХ век един ганстер на име Бъмпи Джонсън е близък приятел на Малкълм Х, а историята проследява допирните точки между криминалните типове в „подземния свят” на Ню Йорк и борците в движението за граждански права. Това е възможност да се обърне внимание и на противоречията на расова основа, които продължават да са част от обществените проблеми и до ден днешен, но представени през призмата на миналото.

В една от началните сцени на филма на Ридли Скот героят на Дензъл Уошингтън говори за факта, че е възприемал именно Джонсън като свой ментор:

В интервюто на Бранкато за ScreenDaily се говори още за предложение към рапъра Кендрик Ламар да напише музиката за поредицата. Самият Форест Уитакър ще влезе в ролята на Бъмпи Джонсън – с огромното уважение, което изпитваме към работата на този актьор сме повече от сигурни, че подобно превъплъщение е роля-мечта за майстор като него! Сценарият вече е готов, но предстоят още много уточнения и работа по проекта, като се очаква създателите му да го предложат за разпространение на Netflix, Amazon или Hulu – който „клъвне”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *