Nevermoor: The Trials of Morrigan Crow

Толкова отдавна ни се иска да се появи (нов) атрактивен филм, който да е готина адаптация на детска литература, че в дългото очакване започнахме да „превъртаме” разни „антични”киноистории от края на миналия век. Все пак има новина във времевия поток на настоящето – утре в голям брой книжарници ще се появи нова книга на авторката на детски фентъзи романи Джесика Таусенд, наречена „Nevermoor: The Trials of Morrigan Crow”. Говори се също и за адаптация по тази история, която ще захване Дрю Годар („Хижа в гората“, „Марсианецът”, „Z-та световна война”, „Daredevil) с идеята това да се превърне в пълнометражен филм за Twentieth Century Fox. Според THR Годар ще напише сценария и ще се ангажира с продуциране на филма, който се очаква да постави началото на поредица, ако всичко се развива по план.

В книгата на Таусенд историята проследява Мориган Кроу – момиче, което често се оказва обвинявана за преносителка на лош късмет и нещастия. Освен това тя очевидно е орисана да умре на 11-ия си рожден ден. Ето какво гласи официалния синопсис на книгата:

Нова пленителна поредица, която спира дъха на читателите, е дело на авторката Джесика Таусенд. Главен герой в нея е едно момиче, върху което е паднало проклятие, но то успява да избегне смъртта и изведнъж се оказва в магичен свят, където е подложена на изпитания отвъд най-развинтеното й въображение… Моригат Кроу е прокълната. Родена е привечер, в най-неподходящото време и често е обвинявана за всички нещастни стечения на обстоятелствата – от бури до инфарктни състояния на хората и – което е най-лошото – проклятието обричало Мориган на смърт в полунощ на нейния 11-ти рожден ден. В очакване на своята съдба, тя среща странен и забелеежителен мъж на име Юпитер Норт. Преследван от черни хрътки и призрачни ловци на коне, той я отвежда надалеч в безопасност – в тайния, магически град на име Невърмор.

Там Мориган открива, че Юпитер я е избрал да се състезава за място в най-престижната организация в града – Удивителната общност. За да може да се присъедини към останалите, тя ще трябва да изпълни четири трудни и опасни задачи, заедно със стотици други деца, всяко от които притежава невероятен талант, който ги отличава един от друг (самата Мориган е сигурна, че тя не притежава никакъв талант!). За да остане на сигурно в Невърмор, Мориган трябва да намери начин да премине изпитанията – иначе ще е принудена да напусне този град и да посрещне съдбата си…

Nevermoor: The Trials of Morrigan Crow” е абсолютно подходяща за почитателите на приключенията на Хари Потър и историите на Нийл Геймън, а и предлага нов поглед върху идеята за магични умения, който ще допадне на новите поколения читатели. За момента няма информация, свързана с привличане на режисьор към проекта за игрален филм, а на самия Дрю Годар му предстои да напише spin-off-филма от света на Х-мен – „X-Force”. Интересно ни е как ще се развие този проект и разберем ли нещо повече – ще споделим.

Nevermoor: The Trials of Morrigan Crow

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Започнах да чета книжката – очарователна е! Да, неизбежно навява на мисли за Хари, но е и по-различна:). Препоръчах я на внучките си – нека си упражняват английския, а и да се кефят на малката Мориган Кроу.
    Може би не съм се заровила достатъчно в интернет, но поне засега не забелязах някое българско издателство да се кани да зарадва новото поколение читатели;) … или е страшна тайна за издателските планове?
    Не се учудвам, че се готви филмиране, гладът за нови истории в киноиндустрията е явен, но пък и новината е хубава за читатели и любители на киното.

  2. Ако тоя проект съществуваше преди 20 години, Тим Бъртън щеше да заснеме сносен филм.