Гор Вербински
Гор Вербински

Не сме имали много възможности да пишем за планирания Х-мен проект „Gambit“ с Чанинг Тейтъм в ролята на едноименния мутант – точно обявят, че филмът си има режисьор, и докато напишем, той се е отказал. Вече се случи с Дъг Лаймън, Рупърт Уайът и още няколко по-малко известни имена и в крайна сметка, „Gambit“ си седи само като обещание за феновете на комиксовия герой. Пред няколко години ви представихме идеята и набързо да обсъдихме няколко актриси, чиито имена се споменаваха, когато Уайът още се свързваше с проекта, но оттогава просто не е имало причина да се връщаме към темата.

Сега обаче научаваме, че Гор Вербински преговаря с 20th Century Fox и ако двете страни се споразумеят (а те са работили заедно и имат добри отношения), „Gambit“ спокойно може да се окаже следващият му филм. Разбира се, може и всичко да се разпадне. Ако досега не сме споделяли, много мразим подобни истории – обявиха, че Чанинг Тейтъм сто процента ще играе Гамбит и после се оказва, че няма режисьор, сценарият ще се преправя кой знае колко пъти, проектът даже не е стигнал „кривата круша“ и ще мине десетилетие докато въобще се случи нещо, а дотогава и главният актьор ще се е отказал и ще трябва да търсят нов.

Да, определено сме се изнервили от писане за проекти, които се мотаят с години и накрая се разпадат. Представете си колко щяхме да се дразним, ако ставаше дума за проект или герой, за който ни пука…Разбира се, според Чанинг Тейтъм всичкото забавяне всъщност е добра новина:

Имаме голям късмет. Имахме първи вариант на сценария, който беше добър, но сега дойде момент, в който филмите [за Х-мен] претърпяват сериозни промени. Филми за супергерои като „Логан“ и „Дедпул“ ни отвориха много нови врати. Ние се опитвахме да направим някои неща, които не ни бяха разрешени, и те просто разбиха тези заключени врати. Затова сега малко преосмисляме нещата.

Преосмислянето не е лоша идея, но на този етап не изпитваме кой знае какви надежди за наистина качествен филм. Ще видим какво ще стане и ще ви държим в течение с развитието на проекта, ако и когато има такова. Но ако сте сред феновете на Реми ЛеБо и неговото алтер-его, съветваме ви просто да забравите за „Gambit“, поне докато не обявят, че снимките са започнали. И дори тогава, имайте едно наум.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. „Представете си колко щяхме да се дразним, ако ставаше дума за проект или герой, за който ни пука…“
    Хммм, чисто фенски, на мен Гамбит ми е като Wolverine, далеч по-любим от Дедпул.
    Причината да се вълнувам от Дедпул повече в последно време, е че Чайник не е сред топ 34 вариантите на актьор за ролята

  2. Вербински ще направи добър филм ако остане начело. И ще ми хареса да е в стила на Дедпул 🙂

  3. Хубаво е че Вербински поева режисурата… Добър творец е. Но според Чанинг Тейтъм ще прецака нещата. Трябваше да вземат актьора който първи изигра ролята.

  4. Най-вероятно историята ще се развива в Париж, и по-точно в Лувъра. Там ще бъде открадната ценна картина и Гамбит ще бъде натоварен с издирване на извършителя. Ще бъде замесена и полицията и ще се разнищват едно по едно всички участващи в историята. Моля, дайте свежи идеи как да се подобри ролята на Гамбит и какъв сценарий може да се напише.