Оливия Кук, Аня Тейлър Джой
Оливия Кук и Аня Тейлър Джой

Обичаме предизвикателни дебюти – и обикновено си пожелаваме среща с колкото е възможно повече кинотворби, които разчитат на интелигентността на зрителя, не толкова на неговия неизбежен апетит за зрелища. Всъщност от тийзър-трейлъра на „Thoroughbreads” оставаме с впечатление, че сценаристът-режисьор Кори Финли действа в посока задоволяване и на двете тенденции, а изборът, който е направил за двете главни героини с Оливия Кук и Аня Тейлър Джой може да бъде аплодиран дори без да сме гледали филма – момичетата притежават сериозен потенциал и е важно да получават възможности за реализирането му.

Виждаме Антон Йелчин в една от последните си роли – и отново сме готови да укорим световната несправедливост за всички млади таланти, които прекалено рано си отиват от този свят… Ролята му в „Thoroughbreds” е на местен неофициален „снабдител” с различни необходими неща, а двете прекрасни девойчета имат сериозни незаконни мисли, които смятат да реализират съвсем не на шега. Ето какво гласи официалният синопсис на филма:

Лили и Аманда са приятелки от деца и се срещат отново в Кънектикът след години. Лили се е превърнала в изискана тийнейджърка от висшата класа, учила в пансион и изкарала стаж на различни престижни места; Аманда притежава удивителен ум, хитрост и способности да се справя във всякакви ситуации, но не е част от масата на средностатистически хора в околността. Макар на пръв поглед да са пълни противоположности, двете момичета се обединявят около презрението на Лили към нейния доведен баща Марк и сексуалните му апетити към тийнейджърката. Приятелството на Лили и Аманда укрепва, появяват се разрушителни мисли и двете стигат до там, че наемат местния мошеник Тим, за да вземат нещата в собствените си ръце и да сложат живота си в ред…

Обзалагаме се, че Лили ще се сдобие с пушка и ще гръмне нахалния си пастрок в топките! Премиерата на „Thoroughbreds” е била през януари в програмата на Сънданс, където филмът, характеризиран като „черна комедия”, получава добри ревюта, но явно Focus Features имат нещо предвид, тъй като не се предвижда пускането му на екран до края на 2017 година.

Беше истинско удоволствие да гледаме Аня Тейлър-Джой в „The Witch” и „Split”, а Оливия Кук се представя прекрасно в „Bates Motel” и очакваме да я видим под режисурата на Стивън Спилбърг в „Ready Player One” и затова не се съмняваме, че двете момичета се справят вдъхновяващо с идеята за студената тийнейджърска отмъстителност. А роли във филма са още Антон Йелчин и Пол Спаркс.

Thoroughbreds

Thoroughbreds

Премиерата на „Thoroughbreds” се очаква на 9 март 2018 в определени киносалони.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments