A Prayer Before Dawn

И друг път сме коментирали, че боксовите филми са като тези за холокоста – мислиш си, че си видял всичко и подхождаш към поредното заглавие с разбираем скептицизъм, но от време на време изскача някой проект, който успява да се отличи и да те изненада истински. За съжаление, не можем да кажем, че това ни се е случвало през последните години, въпреки че видяхме един куп филми (някои от които постигнаха доста приличен комерсиален и културен успех, като „Крийд: Сърце на шампион”), но сега смятаме, че имаме сериозен кандидат.

Любимата ни дистрибуторска компания A24 представиха първия трейлър на един от хитовете на тазгодишния фестивал в Кан „A Prayer Before Dawn“. Филмът е вдъхновен от действителен случай (съмнявали ли сте се?) и разказва историята на английския боксьор Били Мур, който попада в два от най-печално известните затвори в Тайланд. Той бързо пропада в ужасяващия свят на наркотици и насилие и единственият му шанс за изкупление и спасение се крие в специални турнири по Муай тай. Били неумолимо се хвърля от един жесток бой на друг и няма да се спре пред нищо, за да запази живота си и да извоюва свободата си.

A Prayer Before Dawn“ е дело на Жан-Стефан Совер („Johnny Mad Dog“), а в главната роля е Джо Кол, когото познаваме от „Peaky Blinders“ и „Green Room”. Вижте първия трейлър.

Филмът е заснет на локация в истински тайландски затвор, с участието на реални затворници и това определено се усеща от трейлъра – подобна атмосфера и неподправени образи е трудно да се имитират. Като цяло всичко изглежда чудесно, но ако трябва да сме напълно откровени, не очакваме „A Prayer Before Dawn“ да е нещо наистина специално. Просто ни изглежда различно и свежо на фона на последните класически боксови клишета, които гледахме – „Обратен гард”, „Hands of Stone” и „Bleed for This”, а това не е малко.

A Prayer Before Dawn

A Prayer Before Dawn

A Prayer Before Dawn

A Prayer Before Dawn

Режисьор на „A Prayer Before Dawn“ е Жан-Стефан Совер („Johnny Mad Dog“), по сценарий на Джонатан Хършбайн и Ник Солтрис. В ролите са Джо Кол, Витая Пансрингарм, Паня Имумпаи, Никълъс Шейк, Били Мур и др.

Премиерата е 19 май 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *