Скот Франк
Скот Франк

Още един трилър никога няма да е „в повече” на жадната за стряскащо психологическо напрежение публика. 20th Century Fox са се сдобили с правата върху третия роман на Тейлър АдамсNo Exit”, излязъл на пазара буквално преди месеци, и вече са възложили на сценариста на „Логан: ВърколакътСкот Франк да отговаря за адаптирането на книгата в сценарий, като той също е поел и продуцентски ангажименти към бъдещия проект.

В основата на историята е една колежанка на име Дарби Торн, която пътува към майка си, но е спряна от виелица и трябва да се приюти в място за почивка край магистралата. Но там попада на четирима непознати и открива малко момиченце, заключено в една от колите. Без никаква телефонна връзка със света и хваната в капан от снега, тя трябва да разбере кой е отвлякъл детето…

Романът на Адамс беше публикуван през лятото от независимите британски Joffe Books и попадна сред стоте най-продавани книги на Kindle. Авторът е завършил Източният университет във Вашингтон с наградата „Edmund G. Yarwood” и има в актива си един късометражен филм като режисьор – „I Feel Fine”, който е бил показван в програмата на Истински независимия филмов фестивал в Сиатъл.

След страхотния подарък, който Скот Франк, Джеймс Манголд и Хю Джакман поднесоха на всички зрители (не камо маниаците на тема комикси!) през пролетта, имаме основателна причина да си представим, че и бъдещият „No Exit” няма да попадне в категорията „средностатистически” с определения като „ненужен”, „обикновен” и „скучен”.

Във филмографията на Франк като сценарист фигурират още „Wolverine”, „Специален доклад”, „Get Shorty”, а той е също и сценарист-режисьор и продуцент на предстоящата уестърн-поредица „Godless” в седем части по Netflix, която трябва да дебютира след около месец – на 22 ноември 2017.

Ще следим за новини около новата трилър-авантюра на Скот Франк и 20th Century Fox.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *