Треска за лалета

Играта приключи, благодарим на всички участници! „Треска за лалета” от Дебора Могак печели Светла Митева. Честито!

Представител на ИК „Сиела“ ще се свърже с нея, за да уточнят как да получи наградата.

––
Още преди да се появи новината за филма и да прикове вниманието на любителите на киното с имена като Алисия Викандер и Кристоф Валц в главните роли, романът „Треска за лалета” от английската писателка Дебора Могак прави фурор на световния книжен пазар. Бестселърът е своеобразна приказка за любов, похот, завист, измама и отмъщение.

Сюжетът ни праща в просмукания с мъгла Амстердам, в годините, когато манията по наскоро внесените от чужбина лалета възпламенява страстите и кара хората да губят разсъдъка си. Градът е започнал да търгува с лалета и цените на най-редките сортове са скочили до небесата. Традиционно сдържаните холандци залагат каквото имат, копнеейки за огромните богатства, които крехките цветя могат да им донесат. За богатия възрастен търговец Корнелис Сандвоорт (Кристоф Валц) обаче извор на щастие не са лалетата, а неговата красива млада съпруга София (Алисия Викандер). Той поръчва на талантливия 36-годишен художник Ян ван Лоос (Дейн Дехаан) да им нарисува семеен портрет, който да увековечи фамилната идилия. Неочаквано между твореца и момичето пламва скрита, но неудържима страст. Докато той работи по портрета, наяве излизат амбиции, желания, мечти. Лъжите се трупат една след друга и подготвят сцената на вълнуващата кулминация.

Заедно със  „Сиела” ви даваме възможността да спечелите романа „Треска за лалета”, а всичко, което трябва да направите е да отговорите вярно на въпроса:

В кой век се развива действието в романа „Треска за лалета”?

а) XIX век
б) XVII век
в) XVI век

Напомняме ви, че филмът е вече в кината!

Треска за лалета

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 Comments

  1. Here we go за пореден път. 😀 Култовото е, че продължават само жени да го правят. 🙂