„Живият хаос” („Chaos Walking”)

След петгодишно отлагане и рокади в творческия екип (сред ангажираните с проекта бяха имена като Чарли Кауфман и Робърт Земекис), снимките на „Живият хаос” („Chaos Walking”) най-накрая започнаха под ръководството на Дъг Лаймън („Самоличността на Борн“, „На ръба на утрешния ден“) и с Дейзи Ридли и Том Холанд в главните роли. Именно младите актьори виждаме на първия официален кадър от филма (разпространен лично от Ридли на нейната фейсбук страница), който представлява поглед към снимачната площадка, разкриващ как точно ще изглеждат двамата герои.

Преди да ги видите обаче, да припомним, че „Живият хаос” е екранизация по „Не пускай ножа” – първата книга от фантастичната „young adult” трилогия на Патрик Нес „Живият хаос”, включваща още романите „Въпросът и възражението” и „Чудовищата на войната” и разказваща за фантастичен свят, където човечеството търси нова надежда. Този свят е поразен от зараза, в следствие на която всеки може да чува мислите на другите,  не съществуват никакви тайни и всички живеят в постоянен шум. Когато последното момче в град Прентистаун Тод Хюит се натъква на място, на което цари пълна тишина, той разбира, че всички са го лъгали и сега трябва да бяга. Към него се присъединява Виола – странно и мълчаливо момиче, което може би държи ключа на тайната на този впечатляващ нов свят, който те наричат свой дом.

„Живият хаос” („Chaos Walking”)

Все още не сме прочели книгите на Патрик Нес (за които чуваме отлични неща) и не знаем как видът на Дейзи Ридли и Том Холанд се отнася към литературните им първообрази, но ни се струва, че изглеждат доста добре. Доколкото можем да преценим по една снимка зад кулисите, де.

Като цяло очакваме филма с нетърпение. Първо, защото това, което знаем за историята, ни грабва, а и по принцип харесваме Патрик Нес (между другото, ако все още не сте гледали „Часът на чудовището”, препоръчваме го), второ, защото доста уважаваме Дъг Лаймън и не на последно място, защото сме почитатели на актьорите – освен Ридли и Холанд в ролите се включват още Мадс Микелсен, Деймиън Бишир и Дейвид Ойелоуо.

Премиерата на „Живият хаос” („Chaos Walking”) е чак за 1 март 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *