Всеки ценител на какъвто и да било жанр на съвременната музика е длъжен да признае безусловно влиянието, което иконичният Крал на попа Майкъл Джаксън има върху културата на човечеството през 80-те и 90-те години на ХХ век. Самият факт, че „Thriller” е най-продаваният музикален албум в историята говори достатъчно, а някои клипове по негови песни, режисирани от хора като Мартин Скорсезе и Джон Ландис, се превръщат в култ в момента, в който стигат до публиката.

В навечерието на празника Хелоуийн CBS подготвят пускането на специалния анимационен филм „Michael Jackson’s Halloween”, вдъхновен от творчеството на музиканта. И ако анимацията изглежда леко old-fashioned, ние сме почти сигурни, че този „(д)ефект” е търсен именно с цел асоциация с не толкова далечното минало и видеоисториите, разказвани на зрителите от Майкъл Джаксън.

Забавно в случая е възмущението, което предизвиква подготвяната анимация – подобен тип история и реализирането й според част от наблюдателите не е подходящо да бъде излъчвана по телевизия. Ние не виждаме нищо притеснително и бихме се изкефили на подобна шантава история, както сме сигурни, че са направили Кристин Барански, Джим Парсънс, Алън Къминг и Луси Лиу, които дават гласовете си за тази авантюра. А ето какво гласи и официалният синопсис на историята:

Младежите (използвано е определението „millennials”) Винсънт (Лукас Тил) и Виктория (Кърси Клемънс) се срещат „по случайност” на Хелоуийн и се оказват в тайнствения „This Place Hotel”, който се намира на улица Джаксън, номер 777. Още с влизането за Винсънт и Виктория започва едно неочаквано, магическо приключение, чиято кулминация е впечатляващ танц, в който участва анимирана версия на Майкъл Джаксън

Определено харесваме такъв тип истории в стил „Rocky Horror Picture Show и независимо от всички резерви, ако ни попадне пред очите – бихме се радвали да я видим в целия й „блясък”. Освен споменатите вече актьори, в озвучаването на анимацията участват още Брад Гарет, Джордж Ийдс и др, а готовата продукция ще бъде излъчена по CBS на 27 октомври 2017.

И за да останем верни на паметта на великия Майкъл, предлагаме ви едно видео от 1996 година, чиито сценарий е дело на Стивън Кинг и Мик Гарис, а режисьор е легендата Стан Уинстън. Филмчето се нарича „Michael Jackson’s Ghosts” и в него участва, разбира се, самата легенда!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *