Марк Ръфало
Марк Ръфало

Дори и част от редакционния екип да не е успял да види „The Light Between Oceans” на Дерек Сианфранс, за да направим обективна оценка на историята, събрала в едно сърцата на мистър Фасбендер и мис Викандер, други творби на режисьора, посветени на семейни връзки и отношения като „Blue Valentine” и „The Place Beyond The Pines” са ни много любими (не само заради участието в тях на талантливия Райън Гослинг!).

Именно затова ще се радваме да видим как НВО застава продуцентски зад една нова екранизация, както твърдят колегите от Deadline – осем епизода под режисурата на Сианфранс, а материалът, върху който работи режисьорът, е награждаваният роман на Уоли Лам от 1998 година „I Know This Much Is True”. Не кой да е, а „най-силният отмъстител” Марк Ръфало ще бъде изпълнителен продуцент на проекта – актьорът и авторът на бестселъра вече действат по адаптацията му повече от две години. В екипа на изпълнителните продуценти се включват и режисьорът, който е и сценарист на проекта, както и Бен Браунинг и Глен Баснър от независимата филмова компания FilmNation. За да сме наясно за какво става дума, предлагаме тук официалния синопсис на книгата:

На 12 октомври 1990 година следобед моят брат близнак Томас влезе в обществената библиотека на Трите реки, Кънектикът, и се усамоти на едно от бюрата за четене, за да се помоли на Господ жертвата, която се готвеше да принесе, да бъде приета и оценена като подходяща…

Един от най-аплодираните романи на нашето време, „I Know This Much Is True” на Уоли Лам е посветен на отчуждението и връзката между хората, на опустошението и обновлението, едновременно изпълнена с радост, сърцераздирателна, мистична, трогателна и абсолютно силна, дълбоко човешка история…

Дерек Сианфранс работи по сценария на бъдещия филм, посветен на търсене на американската идентичност чрез проследяване на живота на двамата братя-близнаци Доминик и Томас Бърдзи през втората половина на ХХ век. Двойната главна роля е прекрасна възможност, от която ще се възползва Марк Ръфало. И макар все още да няма яснота относно начална дата на снимките, проектът се очертава като изключително интересен и ще следим отблизо за подробности по развитието му.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *