Shazam!
Shazam!

Съвсем логично е малко преди да се появи „Тор: Рагнарок” в широко разпространение в Щатите (на 3 ноември) и месец преди нахлуването на „Лигата на справедливостта” на екран да има повече комиксови новини от обичайното. И при нас така – онзи ден Детстроук, днес – „Shazam!”. Очаква се именно филмът, посветен на този герой, да бъде следващата стъпка в разкриване на филмовта вселена на DC.

За режисьор е ангажиран Дейвид Ф. Сандбърг („Lights Out”, „Annabelle: Creation”), Хенри Гейдън („Earth to Echo”) и Дарън Лемке („Turbo”, „Goosebumps”) са сценаристи, а според THR вече е избран и актьор за главната роля (не е Арми Хамър, за който бил ходатайствал и Скалата) – това е Закъри Леви („Chuck”).

Леви не е новак в света на комиксите – познаваме го като Фандрал от втората и третата част от историята на Тор, но опитът му в комедии ще бъде (вероятно) от полза, защото самият герой Шазам всъщност е малчуган, който се превръща в супергерой в момента, в който назове акронима от имената на Соломон, Херкулес, Атлас, Зевс, Ахил и Меркурий. Истинското име на момчето е Джоузеф „Били” Батсън и е избран от един магьосник да бъде добър герой, като влиза в ролята на порасналото си, мускулесто алтер-его с помощта на магическа мълния и своята дума. Най-забавното за Закъри Леви е, че с подобна роля ще има официално „извинение” да се държи инфантилно.

Може би си спомняте, че DC работят и по филм за злодея от комиксите, посветени на Shazam!Black Adam, като в ролята очакваме да видим Дуейн Джонсън. За момента не е ясно дали Скалата ще се появи и в „Shazam!”, но би било нелепо да не се включи – поне за малко. Снимките се очаква да започнат през февруари 2018.

Двата самостоятелни филма, за героя и за „прилежащия” му злодей, са само два от проектите от разширената вселена на DC, по които се работи: приключиха вече снимките на „Aquaman”, а са планирани продължението на „Suicide Squad”, соло-изпълнение на „Batgirl”, втора част на „Wonder Woman”, говори се за вероятен spin-off, посветен на Жокера и така, най-общо казано – има какво да се очаква! Както и премиерата на „Лигата на справедливостта”, разбира се – на 17 ноември, което е след три седмици.

Закъри Леви
Закъри Леви

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *