Андрю Кевин Уокър
Андрю Кевин Уокър

Не сме споменавали до момента една от култовите манга-истории от миналия век „Lone Wolf and Cub”, защото като повечето идеи за римейк, и тази къкри от известно време в „ада” на проектите в развитие. След като стана ясно обаче, че сценаристът-ветеран Андрю Кевин Уокър ще се заеме с адаптацията на поредицата, излязла за първи път през 1970 година, като подготвяният филм ще бъде продуциран от Джъстин Лин и Стивън Пол. Лин би имал желание и да се ангажира с режисурата, но до момента няма официално потвърждение във връзка с тази идея и ние стискаме силно палци да се включи някой друг творец, с по-голямо въображение.

Според информацията на THR, Андрю Кевин Уокър се включва в плановете на Paramount да дадат нов живот на историята епичното самурайско приключение на Итто Огами и неговия малък син Диагоро, които бродят в изгнание – бащата предлага убийствените си умения в полза на хората и гори от желание да отмъсти за смъртта на съпругата си. Оригиналните японски шест филма по класическата манга на Казуо Коике и Госеки Коджима (издавана в продължение на 6 години в 28 тома с над 7000 страници) предлагат трилър обрати и сериозно количество трупове в комбинация с брилянтна хореография и интригуваща картина на взаимоотношенията между баща и син. В главните роли на „Lone Wolf and Cub”, чиито филми излизат между 1972 и 1974 година, са Томисабуро Уакаяма и Акихиро Томикава.

За този проект се говори в Paramount може би от 15 години, като по едно време Дарън Аронофски е проявявал интерес да се включи. С информацията за Андрю Кевин Уокър („Седем”, „8 мм“„Слийпи Холоу”) всички почитатели на манга-историята и класическите японски филми могат да са въодушевени, защото е гарантирана (поне като сценарий) истинска история за отмъщение! Друг е въпросът какво ще се получи като краен продукт, тъй като имаме съвсем скорошен спомен от едно сериозно разочарование, свързано с обичания свят на рисуваните японски истории…

Lone Wolf and Cub

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Мен пък призрака черупката доста ми хареса. Малко още му трябваше да стане наистина шедьовър, само малко. Много добър филм. Много жалко за пропусната възможност.