Неведнъж сме споделяли, че сме огромни почитатели на Стивън Спилбърг и не приемаме критиките, че режисьорът е виновен за упадъка на киното, както мнозина го обвиняват. Нужен е само бегъл поглед към филмографията му, за да си припомним, че подобен гений е твърде рядко събитие, което трябва да се оценява. Затова сме щастливи, че съвсем скоро ще получим документален филм за плодотворната му кариера. Вече писахме за проекта тук, а днес научихме, че заглавието е „Spielberg”. Получаваме и първи чудесен трейлър, който можете да видите по-долу. Преди това обаче – малко повече информация за това, което можете да очаквате:

Стивън Спилбърг, който е режисьор на 30 пълнометражни филма и още над 20 късометражни и телевизионни проекта е сериозна хапка за който и да е документален филм, но в случая имаме вяра на носителката на 10 награди „Еми” Сюзан Лейси („American Masters”). Пред обектива й легендарният режисьор ще разкаже за детството си и за обсесията по филмите; за ранната ангажираност в телевизията като „дете-чудо”, за световната известност, която го връхлита след поредица от блокбастъри, за впускането в сериозното, драматично кино и за личните и професионални връзки с хората, които изгражда през годините. Вижте първия трейлър:

Ще се повторим, но сме изключително радостни за този филм. След трейлъра ни се прииска да си припомним любими сцени от „Индиана Джоунс”, „Извънземното”, „Списъкът на Шиндлер”, „AI: Изкуствен интелект”, „Джурасик парк”, „Спасяването на редник Райън”, „Специален доклад”, „Челюсти” и „Близки срещи от третия вид”. Добре де, обещахме си преди да започнем новината да не изброяваме любимите си филми на Спилбърг, но е неизбежно. Нямаме търпение за филма! В заключение ви оставяме с официалния постер:

spielberg-hbo-movie-poster-691x1024

 

Припомняме ви, че документалният филм е продуциран от Ема Пилдес и Джесика Левин, монтажът е възложен на Дебора Перез. Над 80 творци с различни професии в киното сядат пред режисьорката Лейси за интервюта – сред тях са Дж.Дж. Ейбрамс, Крисчън Бейл, Дрю Баримор, Кейт Бланшет, Франсис Форд Копола, Даниел Крейг, Даниел Дей-Луис, Брайън де Палма, Лора Дърн, Леонардо ДиКаприо, Ричард Драйфус, Рейф Файнс, Харисън Форд, Том Ханкс, Дъстин Хофман, Холи Хънтър, Джефри Катценбърг, Бен Кингсли, Катлийн Кенеди, Джордж Лукас, Лиъм Нийсън, Мартин Скорсезе, Опра Уинфри, Робърт Земекис…

Премиерата на „Spielberg” ще бъде на 7 октомври по HBO.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *