wond

След като на Comic-Con беше представена кратка тийзър реклама, „Wonderstruck” позачезна от новинарския небосклон, но месец преди официалната му премиера в киносалоните се появява отново с пълен трейлър, който ни дава най-добрата представа за историята и естеството на филма до момента.

Wonderstruck” е дело на режисьора Тод Хейнс, а сценарият е на Брайън Селзник („Изобретението на Хюго”), който адаптира собствения си илюстрован бестселър. В него се разказва за две деца – Бен и Роуз, които си мечтаят животът им да е различен. Роуз е младо глухо момиче, което бяга от дома си в Ню Джърси през 1927 г., за да се срещне със своя идол – актрисата Лилиан Мейхю, чиито живот Роуз „събира” чрез изрезки в личния си алманах. Бен е момче, родено глухо с едното ухо, което след като майка му загива в автомобилна катастрофа, живее с леля си и чичо си през 1977 г. Бен не познава баща си и когато открива улика в книгата на майка си, се отправя към Ню Йорк, за да го открие. Пътешествията на двете деца към това, което желаят най-много, се развива с хипнотизираща симетрия…

Вижте трейлъра.

Няма отново да се повтаряме, като коментираме безупречната визия, която сме свикнали да очакваме от Тод Хейнс и оператора му Едуард Лакман (номиниран за „Оскар” за „Каръл” и „Далеч от Рая”). Вместо това искаме да обърнем внимание на коментарите, че въпреки положителни отзиви, които получи от фестивалния си показ (част от тях виждаме и в самия трейлър), „Wonderstruck” не присъства (поне не и често) в класациите с най-добрите филми за годината и разговорите и предвижданията за предстоящия сезон на големите награди.

Лично за нас това няма абсолютно никакво значение и очакваме „Wonderstruck” да ни хареса доста повече от предишния филм на Хейнс „Каръл”, който беше един от фаворитите за „Оскар”, но нас ни разочарова.

wonderstruck_ver3_xlg

Режисьор на „Wonderstruck” е Тод Хейнс („Златно кадифе”, „Далеч от Рая”, „Няма ме”, „Каръл”), сценарият е на Брайън Селзник, който адаптира собствения си роман. В ролите са Джулиан Мур, Оукс Фегли, Милисент Симъндс, Ейми Харгрейвс, Мишел Уилямс, Кори Майкъл Смит, Джейдън Майкъл, Том Нунан и други.

Премиерата е 20 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *