Ако трябва да изберем един романтичен филм от новото хилядолетие, който да титулуваме като най-добър, това може би ще бъде „Блясъкът на чистия ум“, в който като магия се съчетават шантавите умове на режисьора Мишел Гондри, сценариста Чарли Кауфман и ходещия по ръба на лудостта Джим Кери. Резултатът е изключителен и много пъти сме се чудили дали няма шанс част от екипа да се събере отново за общ проект. За наша радост, днешната новина потвърди именно това. Джим Кери и Мишел Гондри ще работят по първия сезон на сериала „Kidding“ за Showtime, който ще включва десет епизода с времетраене от половин час. Ето повече за историята:

Кери ще влезе в ролята на Джеф, познат също като господин Пикълс – икона от детската телевизионна програма, която проповядва послания за доброта и мъдрост на младото поколение и техните родители, като същевременно оглавява мултимилионна компания. Но когато семейството му (жена, двама сина, сестра и баща) започва да се пропуква, Джеф не открива никакви приказки, притчи или играчки, които да го преведат през кризисния момент, който набира все по-голяма скорост. Резултатът е: Добър човек в суров свят се сблъсква с бавното изтичане на разума си – колкото забавно, толкова и съкрушително.

Звучи чудесно, при това съвсем с нишата на двамата. Чудим се само какво ще се получи без гения на Чарли Кауфман, който беше основният виновник за изумителния шедьовър „Блясъкът на чистия ум“. Стискаме палци да получим добър баланс между шарения, хумор и драма в този нов сериал, за който ще ви припомним още веднъж, когато получим първи тийзър или някакви кадри.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Не че Кери някога е бил особено остър, но в последно време тотално е сдал мозъчно.