Големи са разправиите покрай сексуалния живот на Роман Полански и обвиненията в изнасилване, които сякаш скоро няма да затихнат. Ние все пак се опитваме да отделим артиста от личния му живот и се стараем (поне тук) да обръщаме внимание стриктно на новини, свързани в киното. Затова решихме да наваксаме с един трейлър, който пропуснахме миналата седмица. Става въпрос за първия филм на Полански след „Venus In Fur” – „Based On A True Story” („D’après une histoire vraie”), който режисьорът представи тази година в Кан. Предлагаме ви да си припомните официалния синопсис:

Based On A True Story” е по сценарий на Роман Полански и Оливие Асаяс („Облаците на Силс Мария”, „Личен купувач”), базиран на едноименния роман на Делфин дьо Виган, разказващ за писателка, която минава през тежък период, след като последната ѝ книга привлича вниманието на обсебена маниачка. В главните роли са Еманюел Сание като писателката и Ева Грийн като вманиачената читателка.

Вижте първия трейлър:

Макар да не разбираме много-много от френския, оставаме доволни от видяното. Въпреки лошите отзиви, ни е любопитно да гледаме филма. Харесваме Полански, а от трейлъра си припомняме колко добър може да бъде със сложни психологически игри, които историята в случая предлага. Липсва ни само Изабел Юпер да се появи отнякъде, която беше божествена в сходния като атмосфера „Тя”.

Още веднъж, режисьор на „Based On A True Story” е Роман Полански, който е и сценарист наравно с Оливие Асаяс, по романа на Делфин дьо Виган. В ролите са Еманюел Сание, Ева Грийн, Венсан Перез и Алексия Сефероглу.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. На писателите във филмите на Полански не им върви (The Ghost Writer) 😛 Страхотна атмосфера в трейлъра, ще чакам филма 🙂

  2. „Venus in Furs“ мина супер незабелязано сякаш, а дори той ми допадна. Полански рулз.