След сериозно забавяне заради тежка контузия на звездата на филма Дилън О’Брайън (снимките бяха отложени за цяла година), последният филм по оригиналната трилогия на Джеймс Дашър за Лабиринта – „Лабиринтът: Последният кандидат” („Maze Runner: The Death Cure”) на Уес Бол е готов и вече имаме и първи трейлър.

В „Лабиринтът: Последният кандидат” Томас повежда групата избягали езерни на тяхната последна и най-опасна мисия. За да намерят лек за болестта и да спасят техните приятели, те трябва да проникнат в контролирания от ЗЛО легендарен Последен град – най-опасния от всички лабиринти до момента. Всеки, който се измъкне жив, ще получи отговор на въпросите, които измъчват езерните откакто са се събудили в първия лабиринт.

Ако не си спомняте какво става в предишните два филма и се чудите какви лабиринти, какви болести, не се притеснявайте, в началото на трейлъра има няколко секунди, които ще ви припомнят историята до момента. Вижте.

За наше съжаление, вторият филм от поредицата „Лабиринтът: В обгорените земи” ни разочарова и ни приземи доста тежко, след като се бяхме понадъхали с „Лабиринтът: Невъзможно бягство”, който е може би най-любимата ни „young adult” екранизация от последните години. В резултат не сме много ентусиазирани по отношение на „Лабиринтът: Последният кандидат”, а и този трейлър не ни показва нищо, което да промени настроението ни. Изглежда, че Уес Бол, който се завръща за трети път на режисьорския стол, се е развихрил с мащабите и ефектите, но за съжаление, това не ни е достатъчно – даже, в известна степен, ни идва като минус.

Общо взето, нямаме надежди за качествен и приятен филм като първия, но имаме интерес да видим как ще приключи всичко – дали ще видим нещо (относително и с много уговорки) адекватно като финала на „Игрите на глада” или някоя пълна катастрофа, каквато беше последният „Дивергенти”, който успешно уби поредицата. Ако има и успех, като нищо ще видим и предисториите „Лабиринтът: Кодът на болестта” и „Лабиринтът: Окончателна директива”.

За финал ви оставяме с оригналия синопсис на българското издание на романа „Лабиринтът: Последният кандидат”, както и с поредица снимки от филма.

Сам си! Наближава краят! Не им вярвай!
ЗЛО е отнела на Томас всичко: живота му, спомените, а сега и единствените му приятели – езерните. Но най-сетне краят е близо. Изпитанията приключват след един последен тест.
Дали обаче някой ще оцелее?
Това, което ЗЛО не знае, е, че Томас си спомня далеч повече, отколкото смята. И то е достатъчно, за да не повярва на нито една тяхна дума.
Ала истината ще бъде ужасяваща.
Томас е победил Лабиринта. Оцелял е в Обгорените земи. Рискувал е всичко, за да спаси приятелите си. И тъкмо истината може да е тази, която ще сложи край на всичко това.
Времето за лъжи е отминало.

MAZE RUNNER: THE DEATH CURE

MAZE RUNNER: THE DEATH CURE

MAZE RUNNER: THE DEATH CURE

MAZE RUNNER: THE DEATH CURE

MAZE RUNNER: THE DEATH CURE

MAZE RUNNER: THE DEATH CURE

Режисьор на „Лабиринтът: Последният кандидат” („Maze Runner: The Death Cure”) е Уес Бол, а сценарият е дело на Т. С. Ноулин, по романа на Джеймс Дашър. В ролите са Дилън О’Брайън, Кая Скоделарио, Уил Полтър, Ейдън Глен, Патриша Кларксън, Уолтън Гогинс, Ки Хонг Лий, Томас Броуди-Сангстър, Роза Салазар, Джанкарло Еспозито, Натали Еманюел и др.

Премиерата е 26 януари 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Кратичко е, но ми харесва. Голям фен съм на книгите и ще го гледам. Надявам се филмът да не разчита само на добри екшън сцени, но и да предаде адекватно на екрана цялата емоция и напрежение от книгата. А емоционални и напрегнати моменти в книгата има много. Само ме притеснява, че ще излиза през януари, а всички знаем каква филми излизат тогава. Дано този да е различен.

  2. Предишният филм избяга много от книгата и този предполагам ще е същото, което е доста жалко.Дивергенти пострада и той след като първият следваше книгата почти на 100%, но вторият и третият бяха пародия и нямаха нищо общо с книгите.Ще се гледа като фен на книгите,но имам много ниски очаквания.

    1. Така е, вторият филм прекалено много се отклони от книгата. Режисьорът уж е казал, че новият ще следва третата книга повече, но не се знае. Надявам се само да изпитат добре историята на Нют. Ако направят това както трябва, ще стане нещо фантастично. Ще ми се да видим екранизации и по прикуълите, но шансът това да стане е много под нулата 🙁