Няма „не искам” – Джеймс Франко продължава сериозната работа по промотирането на най-новия си проект „The Disaster Artist” и вече е в обръщение нов трейлър на творението, разказващо историята на злощастно прочутия кинаджия Томи Уисо и неговия „най-лош-филм-на-всички-времена” „The Room”. На премиерата в Торонто след края на прожекцията залата е станала на крака, за да аплодира – което е наистина прекрасно за шантавия Франко, който (както се говори) прекарал целия снимачен процес и дори режисирал (!) в образа на своя герой. Следователно – The Method работи безотказно дори за тайфата на батко Джеймс, част от която срещнахме в първия тийзър-трейлър на филма! Ако все още ви е любопитно как се развиват нещата, съветваме ви внимателно да се вгледате в детайлите от новия трейлър, много по-изчерпателен и с потенциал да привлече зрители.

Не може да му се отрече едно – постарал се е мистър Франко да изглежда достатъчно… атлетично и вихрено в своето Томи-превъплъщение. Ролята на най-добрия приятел е връчена на по-малкото братче с „жокерската” усмивка – Дейв Франко, а групичката допълват старите приятели Сет Роугън, Зак Ефрън плюс Алисън Бри, Кристен Бел, Джош Хътчерсън, Адам Скот, Ари Грейнър, Джейсън Мандзукас и кой ли още не, а също Шарън Стоун, Мелани Грифит, Дж. Дж. Ейбрамс (!) и винаги готовия за нестандартни включвания Брайън Кранстън плюс „камео-поява” на самия Томи Уисо.

Припомняме официалния синопсис, като може да хвърлите и поглед върху нов постер (в него по-големият Франко е погледнал така, сякаш се стряска от тълпата зрители, които са готови да го замерят с домати на собствения му филм… Но всичко идва от живота в образ!)

The Disaster Artist” е направен в чест на радостта и лудостта от създаването на филми и проследява шантавите приключения на ексцентричния кинаджия Томи Уисо и неговия най-добър приятел, актьора Грег Сестеро. Двамата неподлежащи на описание аутсайдери се местят в Лос Анджелис и се опитват да реализират холивудската мечта, като решават да направят техен си, собствен пълнометражен филм. Начинанието им се превръща в непредвидима и нелепо-забавна, незабравима продукция. А резултатът е един от най-прочутите със своята негледаемост, странен и култово-лош филм на всички времена – „The Room”.

TheDisasterArtistnewposterbigimg599

Едно от сигурните звена във филма е дуетът сценаристи Скот Нюстадер и Майкъл Х. Уебър („(500) Days of Summer”), които черпят информация и вдъхновение от (почти) едноименната книга на Грег Сестеро и Том Бисел – вярваме им, защото ако няма добре написана история, колкото и да се пъне с режисурата Франко, резултатът може да се окаже удобен за сравнение с този на… филма на Уисо. За момента нямаме такива опасения – освен възторжените отзиви, виждаме и в трейлъра, че всички се раздават безотказно, а филмът изглежда достатъчно шантаво, за да се хареса от най-широк кръг зрители (незапознатите с детайлите около кинаджийските несгоди ще се забавляват с другия тип, по-простоватички гегове, от които момчетата надали ще се откажат).

Доказали своя авантюристичен дух и издържливост на провокации, А24 ще пуснат на екран „The Disaster Artist” в самото начало на декември в избрани киносалони, а седмица по-късно се очаква и широкото разпространение. Дали Джеймс Франко може да се надява на (някакви) номинации, как мислите?

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. „Дали Джеймс Франко може да се надява на (някакви) номинации, как мислите?“

    И на друго място го бях написал, но да се повторя – по всички личи, че ще има номинации за Оскар филмът, а защо не и да спечели нещо. Академията обича истории за „правене на филми“ и „предизвикателства пред творчески фигури“ (колкото и нелепо да звучи това точно за Уисо), в Торонто си обира аплодисментите… по план вървят нещата за Франко и компания.

  2. Все пак се изисква да си поне малко талантлив кретен, за да изиграеш лишен от какъвто и да е талант кретен. Франко се справя очевидно. 🙂