Макар да очаквахме сериозен отзвук за новия филм на Михаел Роскам след премиерата му в Торонто и представянето му във Венеция, нещо очевидно не се е получило като хората – дали е от самия филм, дали има драма с приемането му от публиката, или пък става въпрос за критикарското настроение на специалистите, „The Racer And The Jailbird” ги е оставил безразлични. Все още не сме попаднали на трейлър с английски субтитри и макар че в новия рекламен „cut” не откриваме нови кадри с изключение на уводните няколко секунди, решихме да ви го представим – първо, много обичаме високите скорости; второ, фенове сме на Матиас Схонартс и Адел Екзаркопулос и трето, любопитно ни е какво е направил Роскам и дори да се окаже „too much” в някакъв аспект, все пак ще му дадем шанс, особено ако се появи на голям екран у нас.

Романтичната драма в стил нео-ноар е написана от Роскам, Томас Бидга и Ное Добре и проследява трагичната любовна история между един гангстер и богата, безстрашна автомобилна състезателка. И Схонартс, и Екзаркопулос изглеждат родени за ролите си във филма, който очевидно е изпълнен с доста екшън и напрегнати моменти. Напомняме официалния синопсис:

Джиджи е член на прочута брюкселска банда, която носи отговорност за поредица от майсторски извършени грабежи на наистина сериозни стойности. Под прикритие на бизнеса си за внос и износ на луксозни автомобили, той среща Биби – прекрасна, чаровна и направо ослепителна състезателка, със страст към скоростите и страхотните коли. Въпреки че двамата са тотално различни, любовта им пламва незабавно и се разгаря безпаметно. Джиджи успява да запази в тайна от Биби своите „ангажименти” и започва да обмисля какъв би бил живота му извън престъпния свят… Но плановете за следващия сериозен обир напредват, партньорите му изискват сериозно внимание, а се оказва, че и силите на реда са пуснати по петите на бандата. Няма ли да се окаже, че е твърде късно за промяна – и за мечтаното спокойствие с любовта на живота му?

Световен разпространител на „The Racer And The Jailbird” са Wild Bunch, а филмът е мащабна копродукция между Белгия, Франция и Нидерландия, с подкрепата на Creative Europe и Eurimages. Плановете за стартиране на показа му в Европа са след фестивалните прожекции в Цюрих и Лондон – от 4 октомври е на кино в Белгия, а във Франция и Нидерландия излиза на голям екран в началото на ноември. Киноманите в Португалия вече имат възможност да го видят от седмицата, която тече в момента. Все още не се знае кога Neon ще обявят дата за пускането му на кино в Щатите.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *