Премиерата на „Bright Sunshine In” беше в Кан, но фестивалният живот на филмите е сравнително кратък, а обикновено създателите им кипят от творческа енергия и бързат да я насочат в друга посока. Това с пълна сила важи за Клер Дени и Жулиет Бинош, която ще се присъедини към снимачния процес на подготвяния отдавна английски дебют на режисьорката – „High Life”.

За първи път в територията на научната фантастика, тя е подкрепена в работата по сценария от британската писателка Зейди Смит и нейния съпруг си, поета Ник Леърд. И ето, че дочакахме новини от снимачната площадка – според Variety, към Робърт Патинсън и Миа Гот се включва самата Бинош, а също и Андре Бенджамин, познат също като Андре 3000 от Outkast (съжаляваме, че не сме имали възможност да хвърлим поглед върху биографичния филм „Jimi: All Is By My Side”, посветен на легендарния Джими Хендрикс).

В актьорския екип са включени още Ларс Ейдингер („Personal Shopper”), Агата Бъзек („Hummingbird”), Юън Мичъл („The Halcyon”), Джеси Рос („The Frankenstein Chronicles”) и Клер Тран („Valerian”). Всички те ще бъдат група престъпници, които се съгласяват да потеглят на самоубийствена мисия към центъра на една черна дупка, а задачата им е да намерят алтернативни източници на енергия и да участват в експеримент за възпроизводство на хора (по какъв ли начин?). Звучи доста предизвикателно и – надяваме се – ще се получи забавно междузвездно пътешествие.

Дали с темповете, с които Дени работи, може да се разчита, че „High Life” ще се срещне за пръв път със зрителите в Кан догодина? Надали, все пак ще са необходими допълнителни усилия от отдела за специални ефекти, което означава (поне/вероятно) есенен фестивален кръг. Ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *