Винаги всичко може да бъде направено по-добре. А този втори трейлър на отдавна подготвяния римейк на „Убийство в Ориент Експрес” изненадва изключително приятно – ритъмът е неочакван, емоционалните изблици на част от прекрасните актьори, събрани от Кенет Брана в екипа, са интригуващи, а и фактът, че има добре подбрани екшън-детайли (акцент, който не присъства в оригинала на Агата Кристи), ще проработи (надяваме се) добре за привличането на публика. Мустаците и тенденциозния френски акцент в репликите на мосю Поаро все така успешно ни „вадят” от филма, но Брана си решава сам, и в ролята на режисьор, как да направи новия прочит на класиката за кино.

Дали е подходящо да се води римейк или нова адаптация на „Убийство в Ориент Експрес” – не ни се влиза в спорове. Забележително е, че от една история в затворено пространство, изпълнена с наблюдения, анализи и заключения, Кенет Брана е успял да композира изпълнен с напрежение разследващ екшън. Съзнаваме, че сигурно това определение е преувеличено, но вторият трейлър ни направи много по-добро впечатление от първия поглед към новия филм и постепенно надеждите ни за този прочит на легендарната история на Агата Кристи се възраждат.

Извършено е мистериозно престъпление в легендарния Ориент Експрес, а 13 напълно непознати пътници се оказват свързани… от подозрение в убийство. Всеки може да го е извършил! Но един е човекът, който може да подреди пъзела, преди убиецът да се насочи към следваща жертва!

Джони Деп влиза в ролята на Едуард Ратчет, Мишел Пфайфър е Каролин Хюбърд, Дейзи Ридли е Мери Дебенам, Лесли Одъм-син („Hamilton”) е доктор Арбътнот, Мигел Гарсия Рулфо е Бениамино Маркез, Джуди Денч е принцеса Драгомироф, Оливия Колмън е Хилдегарде Шмит, Пенелопе Круз е Пилар Естравадос, Сергей Полунин е граф Андрений, а Джош Гад е Хектор Маккуин. Участват още Уилям Дефо, Дерек Джакоби, а лично Кенет Брана влиза в ролята на „най-добрия детектив в света” Еркюл Поаро.

murder_on_the_orient_express_ver2_xlg

murder_on_the_orient_express_ver3_xlg

По сценария на филма е работил Майкъл Грийн, отговорен като писател и за продължението на „Blade Runner”. Продуценти са самият Брана, Ридли Скот, Саймън Кинберг, Марк Гордън, Адития Сууд, Майкъл Шафер и Джуди Хофлънд. От финала на трейлъра разбираме, че Ню Йорк и Лос Анджелис са привилегировани с ексклузивни прожекции на филма с респектираща 70мм визия.

Премиерата на „Убийство в Ориент Експрес” („Murder on the Orient Express”) е предвидена за 10 ноември 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *