Обожаваме сексуални драми и трилъри особено ако не са повърхностни и самоцелни, а имат какво да кажат за секса, човешката същност, психика и отношения. Точно такъв филм ни изглежда „Thirst Street” на Нейтън Силвър („Actor Martinez”, „Stinking Heaven”), който получи изключително добри отзиви от тазгодишното издание на филмовия фестивал Трайбека.

Според официалния синопсис „Thirst Street” е вдъхновен от 70-арските филми на Райнер Вернер Фасбиндер и работата на провокативните полски режисьори Валериан Боровчик и Анджей Жулавски, и изследва често размитите граници между едностранната любов и опасните крайности, до които достигаме, търсейки любов.

По-конкретно, филмът разказва за Джина (Линдзи Бърдж) – стюардеса от Америка, която пътува от град на град в състояние на емоционална парализа, следствие от самоубийството на любовника ѝ. Когато пристига в Париж, Джина се запознава с изтънчения и чаровен барман Джером (Дамиан Бонар), което я изважда от депресивното ѝ състояние и тя решава да остане във Франция. Но когато нейните чувства и похот се засилват, а Джером не отговаря със същото и на хоризонта се появява бившата му приятелка Клемънс (Естер Гарел), Джина се изправя на ръба на лудостта…

Струва ни се, че подобен филм може да бъде направен само в Европа. Не ни се иска да обобщаваме, но американците просто не виждат секса по този начин. Разбира се, това не означава, че нямат добри филми по темата, напротив. Но както и да е, като цяло „Thirst Street” ни изглежда доста обещаващо, както катоистория, така и чисто визуално (операторът Шон Прайс Уилямс е свършил чудесна работа в пресъздаването на стила на споменатите по-горе 70-арски еротични филми, в това число и тези на Фасбиндер) и определено искаме да го гледаме.

В добавка вижте и един клип.

Режисьор на „Thirst Street” е Нейтън Силвър („Actor Martinez”, „Stinking Heaven”), който е съсценарист заедно с К. Мейсън Уелс („LOL“). В ролите са Линдзи Бърдж, Дамиан Бонар, Естер Гарел, Лола Бесис и Анджелика Хюстън като разказвача.

Премиерата е на 20 септември в ограничен брой киносалони.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *