Да си признаем, няколко пъти връщахме първите 20 секунди от трейлъра, в опит да разберем дали някой не се опитва (между другото) да „пробута” детайл от FPS-игра, но не – очевидно част от действието в този свръх-наситен корейски екшън просто е предадено чрез субективна гледна точка. И изглежда… напомпано с адреналин.

Попаднахме на „The Villainess” в общия кино-новинарски поток и не можем да не споделим трейлъра, защото първо – филмът вече е на екран в Ню Йорк и Лос Анджелис, второ – изглежда доста добре (монтиран, за друго – в момента няма достатъчно „ТТ”-данни) и трето – пълно е с момичета, които владеят до съвършенство огнестрелни и хладни оръжия, а подобни умения са бленувани от всички членове на Операционния (ни) екип. Режисьор на този тотален кютек е Byung-gil Jung (за момента ще се въздържим от опит за транскрипция), който е представил филма си тази година в Кан (извън конкурсната програма). Вижте за какво става дума – и внимавайте да не ви се завие свят!

Разгледахме по-внимателно в мрежата и открихме още един трейлър, който сме пропуснали покрай непрестанния порой от новини – той е от преди месец и в него могат да се открият някои по-драматични и чувствени детайли, свързани с героите, които допълват усещането ни, че филмът на 37-годишния кореец неслучайно е бил селектиран в програмата на най-авторитетния филмов фестивал в света през май.

Според официалния синопсис на филма главната героиня е убиец по рождение. Обучението й е започнало още когато е била малко момиче, в Китай. След смъртта на нейния ментор, когато получава шанс да започне нов живот, тя пристига в Южна Корея като агент на правителството. Обещанието, което получава – тя ще бъде свободна след десет години, в които трябва да изпълнява безпрекословно възложените й задачи. Тя започва новия си живот, като актриса в театъра. Но скоро на пътя й се изпречват двама мъже и тя открива мрачни тайни за миналото си, като в крайна сметка решава да вземе нещата в свои ръце…

Кога точно се развихря куршумено-стоманения апокалипсис, който виждаме в различни проявления и в двата трейлъра – за момента е загадка, но по-важното е, че филмът изглежда доста… разтоварващо. Дори да напомня (до известна степен) компютърна игра (с абсолютната си интензивност на действията), ние бихме му дали шанс – най-малкото заради мацките, които не изпитват никакви притеснения да действат като машини за убиване.

0G9W8xjd3Z

19437026_188778531653628_5660939974720094208_n

21

В „The Villainess” участват Ok-bin Kim, Eun-ji Jo, Seo-hyung Kim, Ha-kyun Shin и Jun Sung. Във филмографията на режисьора Byung-gil Jung са още „Action Boys” и „Confession of Murder”. Go USA разпространяват филма на екран в Щатите от вчера, 25 август 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Още ме боли главата от „Hardcore Henry“. Не мисля да си причинявам подобно нещо отново.