Има неща, които не се променят във времето – и да, това се отнася с особена сила за киното. За нас е константа уважението, граничещо с преклонение, пред актьорските легенди от миналото. И колкото и да е тъжен фактът, че все по рядко ги виждаме на екран, още по-голямо е въодушевлението, когато работят по нов проект, и той придобива очертания, а в нашия случай – и тийзър! Става дума за най-новия филм на също така любим наш индийски режисьор Ритеш Батра („Кутия за храна”, „The Sense Of An Ending”) – „Our Souls at Night”, романтична драма с участието на легендарните Джейн Фонда и Робърт Редфорд!

В основата на филма е едноименният роман на писателя Кент Харуф – действието се развива в Колорадо и започва с неочаквано посещение от страна на Ади Мур (Фонда) при нейния съсед Луис Уотърс (Редфорд). Съпругът на Ади е починал преди повече от година, както и съпругата на Луис, и макар че градът е малък, двете семейства никога не са общували по между си. Децата им живеят далече, двамата се чувстват самотни в големите си къщи… Тя се опитва да създаде една нова връзка и да извлече най-доброто от времето, което им остава на тази земя…

Какво ли е да се познаваш с някого от петдесет години и да си споделял няколко екранни партньорства? Сигурно усещането е за абсолютно спокойствие, увереност, безкрайно уважение и професионализъм – двете легенди на екрана внушават усещане за пълен синхрон. Обожаваме подобни обещания за нови творби, в които имаш шанс да видиш познатите и обичани, вече улегнали актьори в златна възраст, да споделят „тайните” на живота с присъщата им лекота и достолепие. И слава богу, че вече съществува Netflix – иначе надали бихме имали шанс да видим „Our Souls at Night”…

И макар този тийзър-трейлър да не предлага сериозен поглед върху действието, срещата с двамата невероятни актьори е достатъчен повод да обърнем внимание на факта, че филмът се очаква да бъде готов съвсем скоро. Адаптацията на романа е дело на Скот Нюстадер и Майкъл Х. Вебер („Вината в нашите звезди”), с роли във филма са още Брус Дърн, Джуди Гриър, Матиас Схонартс и Иън Армитидж.

Особено важно за режисьора Батра е обстоятелството, че неговият филм ще има премиера на най-стария фестивал в света – във Венеция. Непосредствено след това „Our Souls at Night” се очаква да тръгне на кино в избрани киносалони и разбира се – в стрийминг-платформата Netflix от 29 септември 2017. Нямаме търпение!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *