Драмата „Call Me by Your Name” е един от най-очакваните от нас филми за годината – първо, защото адски харесваме истории за сексуално (или емоционално) пробуждане, и второ, защото е дело на италианския режисьор Лука Гуаданино („I Am Love”, „Голямото плискане”), на когото сме големи почитатели и следим всичките му проекти.

Друга основна причина е и доста солидната драматургична основа на филма – той е базиран на успешния едноименен роман на Андре Акиман, а автор на сценария е трикратно номинирания за „Оскар” и многократно доказвал се ветеран Джеймс Айвъри („Имението „Хауърдс Енд”, „Остатъците от деня”).

Към плюсовете, бетониращи интереса ни към „Call Me by Your Name”, добавяме и отличния кастинг, начело с Арми Хамър, Тимъти Шаламе и Майкъл Стълбарг, изключително положителните отзиви, които получи филмът на фестивала в Сънданс (още тогава се заговори за „Оскар”-и и други големи награди), както и рекламната кампания, включваща два клипа и сега трейлър, който може да видите тук.

Смятаме, че трейлърът е доста ясен по отношение на историята, но ако все пак държите на малко повече подробности, предлагаме официалния синопсис. Веднага след него може да видите и един постер.

Лятото на 1983 г. в северна Италия, 17-годишният Елио Пърлман (Шаламе) прекарва дните си в семейната вила от XVII в., мързелувайки и флиртувайки с приятелката си Марзия. Един ден Оливър (Хамър), чаровен 24-годишен американец, работещ върху докторантурата си, пристига като част от програма за стажанти, за да помага на бащата на Елио (Майкъл Стълбарг), който е изтъкнат професор по гръко-римска култура. Насред огрените от слънцето великолепни пейзажи, в течение на лятото, което ще промени живота им завинаги, Елио и Оливър откриват опияняващата красота на събуденото желание.

call-me-by-your-name-poster

Режисьор на „Call Me by Your Name” е Лука Гуаданино („I Am Love”, „Голямото плискане”), а сценарият е дело на Джеймс Айвъри („Имението „Хауърдс Енд”, „Остатъците от деня”) по романа на Андре Акиман. В ролите са Арми Хамър, Тимъти Шаалме, Майкъл Стълбарг, Естер Гарел, Амира Касар и др.

Премиерата е 24 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *