Ощипваме се за да видим дали не сънуваме някой поразителен сън, но не, истина е. Благодарение на австралийската стрийминг компания Stan, получаваме първия трейлър на очаквания с огромно нетърпение, продуциран от Брайън Кранстън и Роналд Д. Муур фантастичен антологичен сериал „Philip K. Dick’s Electric Dreams”, базиран на разкази на гениалния писател и огромен наш любимец Филип К. Дик.

Първият сезон на „Philip K. Dick’s Electric Dreams” ще бъде от десет епизода, а историите, които ще видим претворени на екран са „The Commuter”, „Human Is”, „The Impossible Planet”, „Crazy Diamond”, „Father Thing”, „Real Life”, „The Hood Maker”, „Kill All Others”, „Autofac” и „Safe & Sound”. Вижте дали ще разпознаете някоя от тях в първия трейлър, който бързаме да ви представим, тъй като го блокират за нашите територии.

Трудно е да коментираме качествата на антологичен сериал, в който всеки епизод е сам за себе си (сигурни сме, че ще има както добри, така и по-слаби), само по един трейлър, затова няма да го правим. Ще кажем само, че като цяло „Philip K. Dick’s Electric Dreams” ни изглежда добре и смятаме (особено предвид литературната основа), че може да е достойна конкуренция на отличния „Black Mirror”.

Както сами сте видели, в главните роли в отделните епизоди ще видим звезди от ранга на Стив Бушеми, Грег Киниър, Ана Пакуин, Терънс Хауърд, Тимъти Спол, Вера Фармига, Ричард Мадън, Холидей Грейнджър, Джак Рейнър, Бенедикт Уонг, Джералдин Чаплин, Брайън Кранстън, Мирей Инос, Лиъм Кънингам, Джуно Темпъл, Джанел Моне и др.

За финал вижте и един напрягащ погледа плакат.

CR0,0,675,1000_AL_

Philip K. Dick’s Electric Dreams” ще се излъчва по Channel 4 във Великобритания и Amazon Prime в САЩ, но точната премиерна дата все още не е известна.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

 1. Не, че нещо, ама изглежда като нещо, излязло в най-добрия случай от някоя евтина кабеларка преди 15 години. Нетфликс и HBO, че дори и смотаните SyFy прекалено вдигнаха нивото и това изглежда в най-добрия случай като Ютуб фенмейд ентусиастика…
  А за „творческите“ качества плаката, правен за около 1,2 минути на Фотошоп даже и няма да коментирам. Само с един гол ентусиазъм тея работи не стават.

  1. Адекватният дизайн не зависи от това колко часа са вложени в него, а дали улавя духа на това, което портретира, а в случая плакатът е супер препратка към халюциногенните мъки на 60-е и белетристиката на Дик, макар да не е най-оригиналното постижение (ама пък кое е). 🙂
   За останалото ще поживеем и ще видим.

  2. By the way, не мисля да гледам трейлъра, чакам самия сериал, но проектът има шанс да е наистина близък до „Black Mirror“ – първите му два сезона бяха доста бутафорни, но сценарият и кастът го направиха толкова як.

  3. То е ясно, че качествена TV фантастика може да бъде направена и със бюджет, равен на обедно меню за четирима във Слънчака (за справка – прекрасния The Man from Earth ), но публиката прекалено много се разглези в последните години и очаква много повече като „production values“ от шоу, посветено на творби на автор от такъв калибър. Нещо ПОНЕ на нивото на The Man in the High Castle, да речем, което тука аз просто не видях и ми лъхаше по-скоро на стари епизоди на The Outer Limits като TV евтиния. Да, Браян Кренстън, Стийв Бушеми, Анна Пакин, Терънс Хауърд, Джералдин Чаплин и прочее са все кадърни хора в занаята си и с правилен сценарий биха изнесли на гърба си сезона и определено сигурно ще го гледам, но все пак дано има достатъчно впечатлена публика и за следващи сезони…

  4. Да бе, и аз се надявам да не се окаже евтинджос.

 2. Най-добрата новина ! Наистина е като сън за феновете на Philip K. Dick