Тъй като ноември неумолимо приближава, вече беше време да видим в какво превъплъщение трябва да очакваме многоликата, красива и супер-талантлива Джесика Частейн. Знаете, че Арън Соркин е решил да се пробва в режисурата, защото сме споменавали вече за „Принцесата на покера” („Molly’s Game”) преди повече от година.

Задължени сме да припомним накратко сюжета, защото той е прелюбопитен: главната героиня Моли Блуум не успява да спечели място в олимпийския отбор по ски и си взима година отпуск преди да започне обучението си по право. През това време тя е сервитьорка в Лос Анджелис и по стечение на обстоятелствата се превръща в организатор на нелегален покер и започва да печели милиони като шефка на най-ексклузивните игри в света (сред звездите, които залагат при нея, има бизнес магнати, милионери, руската мафия, а също и Бен Афлек, Леонардо ДиКаприо и Тоби Макгуайър!). Осем години по-късно тя е разкрита и през 2013 година е арестувана от ФБР.

Още през ноември 2014, няколко месеца след публикуването на книгата със спомени на Моли Блуум, продуцентът Марк Гордън ангажира Соркин със задача да напише сценарий. На него толкова му допада идеята, че запазва за себе си правото да режисира филма. Вече не се коментира присъствие на Идрис Елба в ролята на адвоката на Моли, но пък са ясни останалите партньори на Частейн в актьорския екип – това са Кевин Костнър, Майкъл Сера, Джеръми Стронг, Крис О’Дауд, Бил Камп.

Вижте актрисата в първи кадър от филма:

MOLLY'S GAME Jessica Chastain

Ето какво споделя Частейн пред EW:

„Мисля, че публиката определено ще заложи на Моли! Още от първите пет минути – не мога да не обърна внимание на откриващата сцена на филма, тя е толкова силна, и непосредствено след това всички са готови да станат почитатели на моята героиня. Научаваме много за нея. Не искам да издавам прекалено много подробности, но мисля, че представянето й като жена и човек е страхотно, и макар да взима погрешни решения, те не я дискредитират в очите на публиката, и ние не я „изоставяме” заради грешките, които прави. Зрителите ще останат с нея до края, защото тя е силна личност, която носи отговорността за всичките си решения и постъпки.”

Всичко споменато дотук звучи интригуващо и вдъхновяващо – ще очакваме да видим и трейлър по някое време преди 22 ноември, когато се очаква „Принцесата на покера” („Molly’s Game”) да е готов и да тръгне по екраните в Щатите.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *