След като съдейства в режисурата на Джо Суонбърг за неговия филм „Nights and Weekends” вече преди доста години, актрисата Грета Гъруиг решава, че е време да реализира собствен режисьорски проект, чиито сценарий също е написан от нея. Той носи името „Lady Bird”, а главните роли са поверени на Сърша Ронан и Лори Меткалф. Съвсем нормално и очаквано е вече да се появят първи официални кадри от филма, който ще се срещне за първи път с публиката в Торонто след по-малко от месец.

До момента нямаме възражения срещу избора на роли, който прави мис Ронан и бихме добавили, че ще ни бъде изключително интересно как ще продължи развитието си като актриса в бъдеще – крехкото момиченце от „Изкупление” и „Хана” порасна и затвърди впечатлението за наистина талантлива млада дама.

Saoirse-Ronan-ladybird-1200x520 Saoirse-Ronan-Laurie-Metcalfe-ladybird

Не крием любопитството си към проекта на Гъруиг – харесваме я като актриса и се надяваме, че ще докаже умения и зад камерата. За какво всъщност става дума в историята? Тя е своеобразен портрет на млада дама с артистични способности и стремежи (Сърша Ронан), която е принудена да отстоява себе си в сянката на (вероятно властна) майка (Лори Меткалф) и се опитва да открие път за бягство от родния си град Сакраменто. В този филм, посветен на порастването, се наслояват различни настроения върху представи за живота и реалността, които оформят цялостната картина на този чаровен филм, изпълен с обич – в него емоционалните и комични детайли променят местата си в особено динамично взаимодействие. Актьорите Лукас Хеджис и Тимъти Шаламе ще влязат в ролите на мъжете в живота на „Lady Bird”, Бийни Фелдстейн ще изиграе нейната най-добра приятелка, а Трейси Летс е в ролята на бащата.

Самата Гъруиг има достатъчно богат опит от работата си с режисьори като Ноа Баумбах, Уит Стилман, Тод Солонц, Ребека Милър – и работата по нейните роли през годините със сигурност й е от полза в разгръщането на потенциалните й режисьорски способности. Любопитен факт – тя самата е родена в Сакраменто и няма да се учудим, ако в хода на рекламната кампания за филма стане ясно, че историята в „Lady Bird” е до голяма степен автобиографична.

Вероятността филмът да бъде видян и на фестивалите в Телюрайд и Ню Йорк е доста голяма, преди А24 – компанията, която ще го разпространява в Щатите – да го пусне на екран на 10 ноември 2017. Пожелаваме си среща с режисьорския дебют на Гъруиг на голям (фестивален) екран и у нас!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *