Stephen-Lang-in-Avatar
Куорич will eat your eyes for jujubes!

Когато се заговори за връщане на злодея на Стивън Ланг в „Аватар”, продължението на най-касовия филм на всички времена беше планирано да излезе на екран през 2016 година. И така, времето си минава, следващите части се множат, а работата на Джеймс Камерън и екипа му по тях не намалява – напротив, имаме чувството, че откакто е обявил следващите части на скъпия на сърцето му проект, той просто се е потопил в света на Пандора, и не му се излиза оттам. Затова и си съчинява как точно да продължи удоволствието от съществуването на героите и притчите, приковали вниманието на зрители в целия (буквално!) свят.

Неизбежно е Камерън да се опита да реализира нови и нови технологични чудеса – все пак по четирите следващи части на филма се работи вече повече от 10 години, но режисьорът също така е категоричен, че ключовата история от оригиналния „Аватар” ще присъства навсякъде. В интервю пред Empire той потвърждава, че може да очакваме всички познати герои, включително и безмилостния полковник Майлс Куорич.

Интересно е решението, което взехме – във всички продължения да фигурират основните персонажи. Има, разбира се, и нови, както и много нови места, на които се развива действието, нови създания – но аз през цялото време експериментирах с познатите герои – поставях ги в непозната среда и те поемаха към все по-велики пътешествия… Но например няма да има нов злодей във всеки следващ филм. Ще бъде интересно да е винаги същият човек, същото копеле, което се появява във всичките чеетири филма. Той е толкова добър – и става все по-точен и перфектен! Зная със сигурност, че Стивън Ланг ще разбие всички с тази роля.

Така изречено директно от Камерън… някак си нямаме шанс да не повярваме на думите му. Освен това режисьорът си признава, че ако искаме да обвиняваме някого за нещо – това е Питър Джаксън, защото именно той го бил убедил да даде шанс на историята в четири (допълнителни) филма. Обаче за разлика от „Властелинът на пръстените”, който е удобно да се обособи като трилогия, в случая с „Аватар” сюжетът е по-голям – и успешно може да бъде „разбит” на четири пълни, завършени истории.

И тъй като в случая става дума за авторско и режисьорско решение с подписа на Джеймс Камерън – вярваме, че е съвсем реално интересът към света и героите на „Аватар” да се събуди с пълна сила на 18 декември 2020, когато се очаква премиерата на „Аватар 2”. Все пак историята ни е научила, че независимо от всичко, винаги Камерън излиза победител от всяка кинобитка. Особено когато става въпрос за глобален боксофис!

Всички детайли за работата по продълженията на „Аватар” може да откриете в новините ни по темата до момента. Не се съмнявайте, че информацията ще се увеличава – 2020 е все още далеч…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

 1. Вселената на Аватар да е по-обширна от Толкиновия свят…… хмммммм.
  Иначе съм on board за колкото продължения реши, стига да не работи по тях още 20 години

  1. Едва ли ще е по обширна първо, и второ ако изобщо е жив след 20 години.

   П.С. единственото нещо, което ми харесва в Аватара беше героят на Ланг.

  2. Обширността се разисква в мат’риала горе, за това.
   Иначе и аз не мисля, че е кино шедьовър, но е красив филм. Това искам и от „новите“

 2. Едно продължение добре, две бива, но всичко друго е излишен и досаден напън. Навремето Аватар ми допадна, но определено не припадах от възбуда.
  Колкото и странно да звучи, така както съм се кефил на Скорост и Скалата на кино, скоро не ми се е случвало.