Този октомври по National Geographic България, за своя четвърти сезон се завръща специално създадената за българската аудитория продукция „Explore Bulgaria”. Новият сезон ще промени досегашната структура и темите на поредицата, като фокусът този път ще бъде изследването и разкриването на тайните и съкровищата на българската столица – София. Гид за зрителите в това пътешествие ще бъде Драго Симеонов, който ще се срещне с експерти и обикновени граждани, които ще споделят малко познати разкази и факти за историята и природата на града. Също така, към него ще бъдат отправяни предизвикателства, в които той да се докаже като истински софиянец.

Повече може да научите в официалното прессъобщение:

Четвърти сезон на „Explore Bulgaria” тръгва в ефир през октомври

Новият сезон ще се излъчва по National Geographic България и ще проследи експедиция в търсене на скритите съкровища на София

София, България – За четвърта поредна година National Geographic България и ОББ ще си партнират в реализирането на провокиращия сетивата проект „Explore Bulgaria”. Специално създадената за българската аудитория продукция съвместява телевизионния ефир и онлайн платформите на документалния канал. Зрителите ще могат да проследят новите приключения на екипа през есента, а самото заснемане отбеляза своя старт тази седмица.

Новият сезон на продукцията ще трансформира структурата и темите, разглеждани до сега в „Explore Bulgaria”. Действието отново ще се развива изцяло на територията на България, но този път поредицата ще се фокусира върху изследването и разкриването на тайните и съкровищата на българската столица – София. Четвъртото издание ще включва шест епизода, които ще представляват своеобразна градска експедиция в търсене на малко познати кътчета и скрити истории отвъд туристическите забележителности на столицата.Снимките на проекта отново са поверени на продуцентската компания АГИТПРОП, отговорна за реализирането на предходните три сезона на „Explore Bulgaria”.

Зрителите ще имат възможността да следват авантюристичния изследователски поход на популярния български журналист Драго Симеонов, който ще влезе в ролята на водещ на предаването. Въпреки че е роден и израснал в София, той ще има възможността да открие много нови и интригуващи неща за столицата. За целта ще се среща с експерти и местни, които ще споделят малко познати разкази и факти за историята и природата на града, но също така ще отправят предизвикателства към водещия на предаването, в които той да се докаже като истински софиянец. Различните задачи, с които ще се сблъска, ще дадат на зрителите възможността да се потопят в преживяванията му отблизо и да открият от първа ръка забравени традиции и нови начини на живот.

Радостни сме, че за поредна година имаме възможността да представим на българските зрители тази висококачествена локална продукция, получила изключително положителен отзвук за първите си три сезона.“ каза Красимир Николов, старши вицепрезидент на FOX Networks Group за Централна и Източна Европа. „Тази година ще зарадваме феновете на формата с нова, различна концепция, насочена към градската среда. Залагаме на един водещ, който ще бъде основен гид в мисията ни да преоткрием красотата на столицата.“, сподели още той.

За четвърта поредна година ООБ застават зад проекта като основен партньор, като този път „Explore Bulgaria” ще бъде подкрепен и от бранда Starobrno.

За нас това е четвъртият сезон, в който подкрепяме откривателското, но и образователно предаване на National Geographic Channel Bulgaria – Explore Bulgaria. През не толкова далечната 2014-а година не само подадохме ръка на екипа на телевизията, но и станахме част от една иновативна идея, защото вярвахме, че българският зрител жадува за формат, в който да научи повече за своята страна – за нейното необятно културно и природно разнообразие. На прага на започването на новия сезон, убедени, че вече сме изследвали непознатите кътчета на България, отправяме поглед към потайностите на София, към онази част от живота на столицата, която остава скрита и незабелязана както за нейните жители, така и за нейните гости от всички краища на страната и чужбина. Не беше трудно отново да споделим емоцията от предстоящите разкрития, защото, като една от най-старите банки в България, ние търсим не само новото и иновативното, но същевременно искаме да пазим и да направим всичко възможно да не забравяме нашата история, бит и традиции.“, каза Петър Андронов – Председател на Управителния съвет и Главен изпълнителен директор на ОББ.

NG_Explore Bulgaria _Sezon chetiri (4)

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *