Два месеца преди премиерата научаваме за странно допълнение към екипа на „Blade Runner 2049” – според Studio Cine Live Ханс Цимър и Бенджамин Уолфиш се включват в екипа на филма и ще работят заедно с Йохан Йохансон по музиката на филма. Йохансон работи от години с Дени Вилньов по неговите филми и досега не е имало никакво съмнение в отличната му работа. Очевидно представята за саундтрака на филма обаче се е променила във времето.

Ето какво споделя Вилньов по темата:

Йохан Йохансон създаде основната тема, както беше планирано. Но като се има предвид огромната отговорност, свързана с тази задача, решихме, че ще поканим Ханс Цимър и Бенджамин Уолфиш в екипа с молба за помощ. Много е трудно да вървиш по стъпките на Вангелис! Разполагаме с няколко удивителни композиции, които създават невероятна атмосфера, но имам необходимост да изпробвам и други опции, затова Ханс се съгласи да ни помогне.

Излишно е да коментираме мястото на Цимър в света на киното – независимо от това дали го харесваме (или не толкова), той е автор на епохални саундтраци през годините, включително и на супер-актуалния „Дюнкерк”. Уолфиш работи с него по три от композициите в най-новия филм на Кристофър Нолан, а също така песента „Home” е негово дело; освен това работи със Цимър и по „Hidden Figures”, като са негови и саундтраците на „A Cure For Wellness” и предстоящия „То” на Андрес Мушети по Стивън Кинг.

Какво ще се получи накрая – това ще разберем на 6 октомври. Междувременно ви предлагаме да чуете какво споделя Дени Вилньов за работата си по филма в едно от специалните си интервюта, дадени по време на тазгодишния Comic-Con на колегите от Collider.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 Comments

  1. „независимо от това дали го харесваме (или не толкова),’ ах,ах навъдиха се едни музикални критици, един не харедвал Цимер, друг имал претенции към Джавади, то повечето не можете да различите фригийски от дорийски лад, ама ни занимавате с щуротии,вместо тактично да си замълчите.Навремето също е имало и смешници дето пишели че Пучини став за слушане от селяни и жени…

    1. Хахахахх, ами такива са си тук, лаичета, но пък нека да ги има, че да е интересно…иначе ще умрем от скука.
      Не харесвали Цимер?!?….Смешници! А, ако ги питаш изобщо слушали ли са нещо на Вангелис, ще те попитат това да не е някакъв вид екзотично цвете….:)

    1. И аз съм малко скептичен. Защо не си вкараха Вангелис пак, не знам.

  2. Щото е дрът бе малоумник….Мислиш ли, че не са го мислили бе…баси и малоумните кретени има. Няма незаменими в този бранш, не ти ли е ясно бе „Добре“-то кретеноидъ?

    1. Ridley Scott = 79
      Vangelis = 74

      Дръж се на ниво, пиле 🙂

  3. Здравейте.
    За първи път пиша коментар тук.
    В отговор на „Satyr73“:
    Незаменими са Моцарт, Бетовен, Чайковски, Бах и още десетки гениални композитори, сред които и Великия Вангелис! Най-вериятно не знаете нищо за този човек, нито за неговата музика… Излишно е дори да ми отговаряте, защото ми стана ясно колко „незаменим“ сте Вие.
    Вангелис е композитор, който може да „спаси“ всеки един филм с неговата музика но понеже не работи „на всяка цена“, а внимателно и с усет подбира за какъв филм и с кой режисьор да работи е отказал да прави музика за продължението. Убеден съм, че има своя логична причина за това.