Това беше бързо! Едва вчера получихме първия си поглед към „Muse“ на Жауме Балагеро („[REC]“, „Sleep Tight”), а днес вече имаме и първи тийзър трейлър. За съжаление, той е на испански и не можем да вникнем изцяло в него (сигурно репликите, които чуваме, са елементарни и ако учителката ни по испански в училище чете в момента, раздразнено върти очи, ама това е положението), но пък чудесно илюстрира каква ще е атмосферата.

Muse“ е екранизация на романа „La dama número trece“ на Хосе Карлос Сомоса и разказва за университетски професор по литература, който след неочакваната и жестока смърт на приятелката си започва да сънува всяка нощ повтарящ се кошмар. Сънят всеки път проследява зловещото и брутално ритуално убийство на мистериозна жена, а след като видението му един ден се превръща в реалност – трупът на същата тази жена е открит при идентични обстоятелства, преподавателят започва свое разследване на случая, което го отвежда в мрачните и опасни коридори на вековното изкуство…

Вижте трейлъра.

Определено това, което виждаме като атмосфера и като стилистика, ни допада – от една страна изглежда „красиво” като американски хорър, от друга носи доста от белезите на европейското кино. Но очакваме „Muse“ да е нещо повече от атмосфера, нестандартни гледни точки и движение на камерата (да, тези елементи са необходимост, но отдавна вече не са достатъчни) – историята е достатъчно любопитна, а вкарването на елементите с изкуството вкарва допълнителна дълбочина и смятаме, че крайният резултат може да е нещо повече от просто поредния (пък бил той и европейски) свръхестествен хорър.

В допълнение ви предлагаме и едно видео зад кулисите, което, за съжаление, също е на испански.

https://www.youtube.com/watch?v=ePHLO1gxx_g

Режисьор на „Muse“ е Жауме Балагеро („[REC]“, „Sleep Tight”), който е и сценарист наравно с Фернандо Наваро, по романа на Хосе Карлос Сомоса („Клара и сянката“, „Стръв“, „Ключът към бездната“). В ролите са Кристофър Лойд, Джоан Уоли, Елиът Кауан, Франка Потенте, Ана Улару, Мануела Вейес, Леонор Уотлинг и др.

Испанската премиера е 1 декември 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *