Просто няма такъв актьор! Много ни се иска в случаи като „Darkest Hour” да видите първо трейлъра, и тогава да допълваме каквито и да било подробности, свързани с новия филм на Джо Райт, защото Гари Олдман е несравним.

„Никога не се предавай!” – и пред врага в най-унищожителната за човечеството война през кошмарния ХХ век, и когато публиката е скептична по адрес на всеки следващ филм на подобна, военна тема, и когато някой се съмнява дали има необходимост от няколко портрета на най-обичания и важен британски държавник от миналото столетие. В случая с филма на Джо Райт (прекрасният „Изкупление”, „Хана”, „Ана Каренина”) най-сигурният коз, както е видно и от трейлъра, е уникалното превъплъщение на Гари Олдман. Неизбежно е да подкрепя всеобщото „операционно” мнение, че той е един от „най-добрите живи актьори” и е успял по абсолютно магичен начин да се превърне в иконичната фигура на мистър Чърчил.

Ето какво гласи официалният синопсис на филма:

Една изключително вълнуваща и вдъхновяваща истинска история започва в навечерието на Втората световна война: буквално дни след заемане на поста министър председател на Великобритания, Уинстън Чърчил е принуден да вземе трудно и жизненоважно решение – да се запази мирният договор с нацистка Германия, или да се борят всички за идеалите и свободата, срещу които е походът на Хитлер. Нацистките сили не могат да бъдат спрени в техния марш, покосявайки Западна Европа, заплахата от инвазия надвисва над Острова и в тази обстановка, пред неподготвените поданици, с един скептичен крал и собствената му партия, коиот заговорничат зад гърба му, Чърчил трябва да вземе твърдо решение за посоката, в която се насочва Британия, да превъзмогне този най-мрачен час на съмнения и колебания и да се опита да промени историята на света…

darkest-hour-poster-1-20170714

darkest-hour-poster

Във филма участват още Кристин Скот Томас, Лили Джеймс, Стивън Дилейни, Роналд Пикъп и Бен Менделсон в ролята на краля.

Премиерата на „Darkest Hour”, режисиран от Джо Райт по сценарий на Антъни МакКартън („The Theory of Everything”), ще се появи във Великобритания през януари, но се очаква да излезе на екран в Щатите на 22 ноември 2017, съвсем навреме за сезона на наградите. А награди ще има – това е абсолютно сигурно!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments