MV5BMTk2OTU3MDA3N15BMl5BanBnXkFtZTgwMTg5NjUyMjI@._V1_SX1777_CR0,0,1777,744_AL_

Не е истина с колко много детайли за най-различни, много очаквани филми ни заля тази година Comic-Con! По време на панела на „Blade Runner 2049” е имало доста любопитна информация, която да научи аудиторията директно от главните действащи лица – любими актьори и членове на творческия екип, а и Джарет Лето се е появил в холограмен образ, за да увери присъстващите, че филма на Дени Вилньов няма да разочарова никого и ще отговори на гигантските очаквания към продължението на култовата творба на Ридли Скот от преди 35 години. Ние вече сме сигурни в това и едва сдържаме нетърпението си! Пък и по-искрен отговор надали бихме могли да очакваме от репликата на Вилньов след въпроса за тежестта на наследството, която е легнала върху неговите плещи:

Не исках някой друг да опропасти всичко – „Блейд Рънър” е най-любимият ми филм на всички времена!

Съмняваме се, че сте пропуснали репортажите от различните Comic-Con-интервюта, но ако да – може да хвърлите поглед по-долу. А сега може да видите кратко видео, представящо хронологическия поток от събития (извадили сме ги и като текст, за повече прегледност), които са се случили между историите, разказани в двата филма – оригинала на Ридли Скот и продължението на Дени Вилньов.

2019: Рейчъл, репликант-прототип, и полицай Рик Декард, бягат заедно от Лос Анджелис.

2020: След смъртта на основятеля Елдън Тайрел, корпорацията пуска нов модел репликанти Nexus 8, който да се използва на пазара в другите светове. За разлика от предишните модели с живот, ограничен до 4 години, Nexus 8s са с отворен край на жизнения цикъл и имплантирани датчици в очите за лесна идентификация.

2022: Електромагнитен взрив от неизвестен произход разрушава комуникацията по западното крайбрежие на Щатите; в продължение на седмици цели градове се оказват в изолация; електронната база данни с всякаква информация е разрушена на почти цялата територия на САЩ. Финансовите и търговски пазари колабират в целия свят. Хранителните продукти започват да изчезват. Започват да се разпространяват различни теории за „Затъмнението”, нито една от тях не може да се докаже, но най-разпространената е, че в основата на този катаклизъм са репликантите.

2023: Властите поставят ултимативна забрана за производство на репликанти. Очаква се Nexus 6 да са вече извън строя заради продължителността на живота им от 4 години, оцелелите модели Nexus 8 трябва да бъдат „пенсионирани”. Онези от тях, които успяват – се скриват.

2025: Ученият-идеалист Ниандър Уолъс успява да генерира генетично модифицилана храна и споделя своя патент без да иска възнаграждение за него, като по този начин се слага край на глобалната криза. Междувременно неговата Wallace Corporation разпростира влиянието си по цялата земя и в извънземните колонии.

2028: Уолъс се сдобива с остатъците от разрушената корпорация на Тайрел.

2030: Уолъс работи върху подобрения на генетичното инженерство, с което се занимава Тайрел, както и върху вграждането на спомени, за да направи репликантите по-лесно контролируеми и „послушни”.

2036: „Забраната” за съществуване на репликанти е отменена – Уолъс представя нов модел „усъвършенствани” репликанти – The Nexus 9.

2040: Полицейското управление в Лос Анджелис мобилизира допълнителни сили, за да засили екипа от „Blade Runner”-агенти, които имат задачата да открият нелегално съществуващи репликанти от миналото – и да ги „пенсионират”.

2048:…

2049: Когато се завръщаме в Лос Анджелис 30 години след времето, в което се развива действието в оригиналния филм, климатичните промени са предизвикали драматично повишаване на нивото на океана. Солидни Морски стени са изградени, в опит за предпазване на града от нахлуването на водните стихии. Лос Анджелис е още по-малко подходящ за живеене, улиците му са изпълнени с болни и бедни хора – най-вече такива, които не са достатъчно здрави или способни да заминат към Колониите, и просто са изставени да живеят… или да умрат. Няма прясна храна, обитателите оцеляват благодарение на генетично модифицираните хранителни продукти на Уолъс, които се предлагат от машини по улиците…

И тук е мястото на познатия вече синопсис:

Тридесет години след събитията в първия филм, един нов „ловец” от полицейското управление на Лос Анджелис К (Райън Гослинг) разкрива отдавна погребана тайна, която може да предизвика тотален хаос във вече разрушеното човешко общество. След откритието си, К вече има мисия – да открие Рик Декард (Харисън Форд), бивш „ловец”, изчезнал от света в последните тридесет години…

Ето и споменатото по-горе видео от Comic-Con

Режисьор на „Blade Runner 2049” е Дени Вилньов, а по сценария са се трудили Хамптън Фанчър и Майкъл Грийн (по идея на Фанчър и Ридли Скот). Оператор е великият Роджър Дийкинс. Ролите са разпределени между Харисън Форд, Райън Гослинг, Робин Райт, а също и Дейв Батиста, Ана де Армас, Баркхад Абди, Силвия Хукс, Карла Жури, Макензи Дейвис и Джарет Лето.

Премиерата на филма е 6 октомври 2017 – броим дните!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Между другото си мисля, че BR 2049 за BR ще е по-скоро това, което беше „2010“ за „2001“, отколкото ситуацията с Терминатор 2 и Терминатор 1 – далеч не толкова въздействащ,култов и иновативен, колкото съответния оригинал, но все пак достойно подължение, което с лекота ще успее да доведе историята до своята развръзка, вместо да се пъне да прави безкраен франчайз.

  2. Упорито продължавам да не гледам вече нищо, свързано с филма.

    1. Виж само видеото от CC на 9:45 ?