братя коен - true grit 2010
Братя Коен – „True Grit“ (2010)

Време е за нова порция информация, свързана с един от най-любимите ни дуети в киното – братя Коен. В мига, в който разбрахме, че вниманието им се насочва към телевизионното поле, се зарадвахме неимоверно, защото едно е да си продуцент на сериали, съвсем друго е да ги създаваш от нулата и – разбира се – да ги режисираш.

Според The Albuquerque Journal Джоел и Итън, заедно с Annapurna Pictures, ще се посветят на поредицата „The Ballad of Buster Scruggs”, която няма да влезе в традиционен формат, подобно на „Фарго” или „American Crime Story”, а по-скоро ще наподобява пълнометражен омнибус, интегрирайки в себе си елементи на телевизионната специфика с кино-характеристики.

Ето и какви се очаква да бъдат сюжетните нишки:

The Ballad Of Buster Scruggs” проследява един каубой-певец.

Near Algodones” е за планински спец, който е безпомощен пред вътрешния конфликт между желанието му да обира банки и мечтата да отглежда добитък.

Meal Ticket” разказва за един актьор и импресарио на пътуващо шоу.

All Gold Canyon” е за златотърсач, който е щастлив, защото открива златна нишка, ала малко след това нещастието го застига – открива и зъл завистник.

The Gal Who Got Rattled” проследява двама заседатели от съда в Орегон и една жена, които пътуват във влака – тя се нуждае от помощта на единия и може би ще се окаже подходяща съпруга за другия…

The Mortal Remains” среща публиката с петима пътници в дилижанс, отправил се към тайнствена дестинация.

Концепцията звучи съвсем в стила на братя Коен, а действието ще се развива във времето на Гражданската война. И въпреки че снимките трябва да започнат след броени седмици (вероятно август-септември), други детайли, освен „темите” в омнибусните истории, не са известни. А тъй като на практика в света на киното надали съществува актьор, който да не иска да работи с Коен, ще ни бъде изключително интересно на кои имена ще се спрат братята за този уникален проект. Пък и трябваа да се изясни коя телевизионна компания и/или дистрибуторска мрежа ще разпространи готовата творба.

Бъдете сигурни, че няма да отклоним вниманието си от този проект и ще споделим, когато научим нещо ново!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *