Големи са сътресенията покрай предстоящия самостоятелен филм за Батман, за който се стремим да ви държим в течение. Притеснението и рокадите от страна на Warner Bros. не са изненадващи, предвид големите очаквания към продукцията, която ще трябва да запълни обувките след чудесните (за нас си остават два!) филма на Кристофър Нолан.

Бен Афлек беше едно най-хубавите неща от полемичния „Батман срещу Супермен” и с нетърпение очакваме да го видим още веднъж в „Лигата на справедливостта”, който се очаква през средата на ноември. По-рано тази година разбрахме, че актьорът слиза от режисьорския стол, както се очакваше по предварителни планове, като на негово място ще застане Мат Рийвс („Войната за планетата на маймуните”), когото ужасно харесваме и уважаваме. Малко след това Рийвс обяви, че с екипа му са изоставили предишния сценарий и работят по нов, който ще следва визията на режисьора за героя.

Дотук нещата звучаха леко притеснително, но все пак и достатъчно обнадеждаващо, за да вярваме, че все пак има някаква стабилност зад продукцията. Сега обаче, с днешната новина, която все още е непотвърден (но доста сигурен) слух, основите на „The Batman” определено се разклащат сериозно.

THR съобщават, че след „Лигата на справедливосттаБен Афлек най-вероятно няма да се завърне в костюма на Черния рицар. Дали заради промените в сценария или поради финансовия неуспех на „Те живеят в нощта”, Афлек няма да участва в „The Batman” на Рийвс, което за нас е абсолютно неочаквано и честно казано разочароващо. Както писахме и по-горе Афлек беше едно от наистина чудесните неща в предишните филми и няма да сме далеч от истината, ако кажем, че цялата DC вселена се гради предимно на негов гръб.

Припомняме все пак, че това е непотвърден слух, но съдейки по бързината, с която всички медии го отразиха, сме склонни да повярваме. Надяваме се нещата да се развият в най-добра посока за предстоящата трилогия на Рийвс и дори Афлек наистина да не се завърне, актьорът, който ще го замени, да бъде поне толкова подходящ.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 Comments

 1. Простете ми, че не съм притеснен. Да, няма спор, че Афлек се справи добре досега, но НЕ Е в никакъв случай незаменим и щом отново се чувства тъжен – прав му път. Вярвам, че има и по-удачен вариант от него.

 2. Помиярска история. Не знам кой е виновен (Уорнър или Афлек), но това е абсолютно неприемливо.

 3. Упс… тука работата стана много вмерисана…
  Ако Афлек наистина се откаже, това застрашава цялата ДС вселена…

 4. Бен Афлек беше добър Ватман, но света не започва и не свършва с него. Стига драма,

 5. Да не забравяме, че един уж доста „сигурен“ слух от уж много „вътрешен“ човек гласеше, че WW е уж „същата“ несвързана бъркотия като BvS и SS и ще се сгромоляса със гръм и трясък, а то гледайте какво стана…
  Големи момчета сте, не се излагайте с тая поредна порция недопечени глупости.
  Live by Night беше провал за Афлек като РЕЖИСЬОР, а не като актьор и щом почти всички са доволни от неговата игра като Батман е абсолютно безмислено да го рекастват. Най-малкото сигурно има солиден договор за бъдещи филми…

  1. То не звучи като рекаст. Поне аз го разбирам, като негово желание да напусне, за което са виновни Ди/Си и Уорнър, които нямат идея кво правят

  2. Изненада,изненада – Бен няма да ходи никъде, остава си Батман и преди броени часове официално го потвърди пред препълнената зала H на СДКК… Бахти и шока, а? Или ще се осланяме за пореден път на приказката за сестрата и курвата и ще си чешем езиците….

  3. Дано не съм прав, но думите му са твърде подозрителни.