Да бъдеш упорит и да не се отказваш от мечтите си е полезно, особено в кинобизнеса. Нужно е да устояваш на превратностите на съдбата и въпреки всичко (понякога) може да се окаже, че упоритостта е възнаградена. Очевидно това се случва с проекта на Саша Джерваси („Хичкок”, сценарист на „Терминалът”, режисьор на документалния „Anvil! The Story of Anvil”) и всеобщият (без съмнение!) любимец Питър Динклидж, наречен „My Dinner With Hervé”. Двамата се опитват да действат по него в продължение на години – и явно вече съдбата им се усмихва, защото наскоро Джейми Дорнан също се е присъединил към екипа на филма.

Зад гърба им застава НВО, а историята се базира на личния опит на Джерваси, който е интервюирал прочутия френски актьор-джудже Ерве Вилшез, световно известен с ролите си в Бонд-филма „The Man with the Golden Gun” и като Tattoo, асистента на мистър Рурк (Рикардо Монталбан) в телевизионната поредица на АВС „Fantasy Island” (1978-1984). Ето какво гласи и официалният синопсис:

По време на дива нощ в Лос Анджелис се заформя необикновено приятелство между един журналист и световноизвестния актьор-джудже Ерве Вилшез, с гореща кръв и пистолет в джоба, а последствията от тази среща променят живота и на двамата…

Доста съдбовно звучи подобно описание, като обещанието е за „сериозна драматична история”, а първият поглед към главните действащи лица включва хавайска риза и лимузина, плюс един много тъжен, отчаян от света и хората Динклидж в роля. Като се има предвид фактът, че Вилшез сам слага край на живота си през 1993 година, може да очакваме наистина интригуваща история. Пък и Динклидж отдавна е доказал изкусни похвати пред камерата, така че нямаме грам притеснение (дори Дорнан може да не прави нищо, ‘щото така или иначе няма да бъде забелязан) по повод този проект.

При все че няма още премиерна НВО-дата, ще очакваме с нетърпение „My Dinner With Hervé”. И ‘айде вече да започва този прословут сезон, че много ни липсва Тирион!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *