Отдавна не сме чували нищо за Михаел Роскам, а ето че и за следващия му, трети филм са му били нужни около три години, за да „влезе в производство”. След впечатляващия дебют „Bullhead” през 2011, „The Drop” с Том Харди през 2014 и два епизода от тв-поредицата „Berlin Station”, през есента предстои да се появи на екран „Le Fidèle”, известен и като „The Racer And The Jailbird”. И разбира се, отново в роля е поканен Матиас Схонартс, като този път режисьорът разчита и на фриволно-безразсъдната героина на Адел Екзаркопулос, за да разкаже тази изпълнена с напрежение и страсти история.

Романтичният трилър, чието действие се развива в Белгия, очертава история в стил „Бони и Клайд”, която се развива в света на автомобилните състезания. Между гангстера Джино, известен като „Джиджи” и богатата, безстрашна състезателка Бенедикт или „Биби” пламва любов от пръв поглед. Но съдбата им изпраща всевъзможни изпитания – може ли да бъде съхранена страстта, за да спаси всичко онова, което вероятно вече е загубено?…

Не си падаме по такива завоалирани синопсиси, обаче емоцията, с която са заредени двамата главни герои на Роскам, е силна и истинна, и много ще се радваме, ако имаме възможност да й се насладим на голям екран у нас, което надали ще стане… Забавното е, че Адел има вече няколко филма след увенчания със „Златна Палма” в Кан „Blue is the Warmest Color”, ала те не са достигали до нас. Което не може да се каже за проектите с участието на Схонартс – имаме възможност да следим развитието му и да ни впечатлява с тотално различните роли, които избира.

Racer and the Jailbird” ще се появи на екран първо в Португалия – на 21 септември, после и в Белгия – на 4 октомври, във Франция – 1 ноември, а в Холандия – на следващия ден, като все още няма информация дали ще се „разходи” и през есенните фестивали.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *