Не искаме по никакъв начин да прозвучим като расисти или нещо подобно, но който и да е от финалните мачове за определянето на шампиона на NBA ни се струва изключително подходящ момент за представянето на първия трейлър на „Черната пантера”. Не за друго, а заради количеството и естеството на аудиторията. Но да не се в пускаме в подобни (потенциално чувствителни за вечно дебнещите SJW-и) разсъждения, а да минем по същество.

Рано тази сутрин Marvel представиха трейлъра на първата голяма солова изява на изключително популярния комиксов герой, следваща събитията от „Първият отмъстител: Войната на героите“, където беше екранният дебют на Черната пантера, в изпълнение на Чадуик Боусман, който се завръща в ролята.

Черната пантера” следва Т’Чала, който след смъртта на баща си, краля на Уаканда, се завръща у дома при изолирания, технологично напреднал африкански народ, за да наследи трона. Но когато се появява могъщ отколешен противник, Т’Чала е въвлечен в конфликт, в който съдбата на Уаканда и на целия свят са изложени на риск, а качествата му като крал – и Черната пантера – са поставени на изпитание. Изправен пред предателства и опасности, младият крал трябва да призове своите съюзници и да освободи пълната сила на Черната пантера, за да победи враговете си и да осигури сигурността на своя народ и начина им на живот.

Вижте трейлъра.

Още е рано и тепърва ще пипват ефектите, затова тях няма да ги коментираме, но на няколко места локациите бяха толкова очевидни декори, че леко се подразнихме. Може да ви се струва малоумно, но е факт. Иначе харесваме образа и смятаме, че появата му в „Първият отмъстител: Войната на героите“ беше чудесна, и сме любопитни да видим соловата му изява – смятаме, че историята има потенциал и можем да видим нещо любопитно. В подкрепа на това е и творческият екип, начело с режисьора Райън Куглър.

плакат

Режисьор на „Черната пантера” („Black Panther“) е Райън Куглър („Fruitvale Station”, „Крийд: Сърце на шампион”), а в ролите са Чадуик Боусман, Данай Гурира, Лупита Нионг‘о, Майкъл Б. Джордън, Анди Съркис, Мартин Фрийман, Даниел Калуя, Летиша Райт, Уинстън Дюк, Анджела Басет, Форест Уитакър и др.

Премиерата е 16 февруари 2018 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

23 Comments

 1. Изглежда ужасно неинтригуващ, но ще се гледа заради патакламата.

  1. Жената-чудо по-добре ли ти звучи ? Или пък Капитан Америка 😀

  2. 90-те в Русе имаше един добре известен циганьор – Черната перла.

  1. Хаха, не. 🙂 Освен това трейлърът действа приспивно.

  2. аз за синематиците говоря, иначе Марвъл с политкоректността в комиксите си, вече ме дразнят, а явно и не само мен, щото новите серии бележат огромен спад в продажбите…..черен спайди, жена Тор, Уоувърийн, и Железбия човек, педали се омъжват в екс мен, и п.р.

   Но що се касае до мууви върс……. много имат да папкат още

   gogogogog: мен , не можах да разбера, това някаква техно псувня ли е?

  3. @gogoto

   хахахах, да бе бро, чекнах го първо преди да пиша, ама пак ми избегА превода
   грейт и мейт ок, ама бейт……

 2. Аз смятам, че в последно време Марвъл убиват с трейлъри и този не е изключение. Прекрасно сглобен и дори в толкова ранен стадий, смятам, че изглежда супер добре. Трака „Legend has it“ на Run The Jewels пък, направо го изстрелва в стратосферата на хайпа! 😀 Каста няма нужда от коментар, режисьора също!

  П.П. Адски се зарадвах на Съркис и искам повечко време с него. Липса ми лайв-актинга му.

 3. Дънце след дънце, тия времена не са за мен :(, напълно out of tune съм. Нямам идея как хорицата се пълнят на таквизи безвкусици. Съркис разбира се избива рибата, жалко че няма повече такива ролички (кхъм живички, не кретенски комиксови), подкрепям.

  1. Ант-мен спечели наградата „Зимен торент 2015“, а това е новият кандидат.

  2. „Ant-Man“ беше kinda lame, макар и watchable.

 4. Тоя трейлър ми припомни колко нямам търпение да настъпят времената, когато хората няма да се издрискват от кеф по комиксови филми 🙁

 5. Абе това ще си е чист негърски филм.
  Мен визията ми хареса, как умело в вплетена колоритсноста на африканските облекла със високите технологии. Визуалните ефекти не ги коментирам, говоря за самата визия и стил на филма. Доста е интересна и ми допада. Това е хубав плюс.
  Надяам се филмма да е добър, защото филма има потенциала да видим нещо различно и интересно, стига да не птопуснат и не пропилеят този шанс.
  Но големия минус на филма е, че това ще си бъде негърски филм, а както знаем от Историята (на киноиндустрията) негърските филми изначално са тъпи…. надявам се тук да не е така…
  П.С. Анди Съркис в този филм ще ги разцепи всичките……

  1. Точно на толкова, колкото са ми необходими да ЕБА майка ти…….