Ryuk.full.1519231

Около кастинг новините за подготвяната от Netflix адаптация на японската манга „Death Note“ постепенно се разразиха полемики. Филмът ще се появи в края на август и предвид, че досега сме получили само един удължен тийзър, очакваме през идните седмици да видим повече от продукцията. Вчера през туитър профила на режисьора Адам Уингард беше разпространен първи постер, представящ Уилям Дефо в ролята на бога на смъртта Риук. Вижте го:

DDVVSJoUMAA6lPH

Шинигамито е сред най-важните образи в анимето и дизайнът му го прави колкото зловещ, толкова и интересен за гледане. Гръндж внушението от постера малко напомня на „Град на греха“, а силно вярваме, че присъствието на Уилям Дефо, на който подобни странни и заплашителни антигерои не са му чужди, може да спаси донякъде този филм.

Въпреки всичката критика, която имаме още на този етап, като доста странните избори на актьори в главните роли, както и углавяването на проекта от надценения Адам Уингард, все още много ни се иска завършеният филм да е достоен. Ако успеят да заковат визията на Риук, както изглежда тук и не го натрапват прекалено много на екран, има шанс да легитимират продукцията в очите на феновете.

А ако случайно не знаете за какво става въпрос, предлагаме кратко разяснение:

Базирана на мангата от писателя Цугуми Оба и художника Такеши Обата, историята на „Death Note“ вече е адаптирана в три филма, аниме, сериал и мюзикъл. През октомври ще излезе и четвърти филм, с не съвсем остроумното заглавие „Light Up The New World”, но предстоящият проект на Уингард ще е първи опит на Холивуд да интерпретира един от най-оригиналните детективски-трилъри, измислени през последните 20-тина години.

Историята на „Death Note” разказва събитията около гениалния ученик Лайт Йагами, който открива тетрадка, съхраняваща способността да убива хора, когато дадено име бъде изписано върху белите ѝ страници. Това предизвиква изконната чошешка амбиция за власт у Лайт, натоварвайки го с личната отговорност да пречисти света от злото и така да се превърне в Бог на Земята. Но действията на хладнокръвен убиец скоро привличат вниманието на полицията, а когато и те се виждат неспособни да разрешат тайнствените убийства, в сюжета се появява енигматичният и тайнствен детектив Ел (L). Оттук нататък действията в „Death Note” се развиват, благодарение на различни приоми, характерни за детективския роман, психологическия трилър, coming-of-age литературата и още половин дузина литературни поджанрове.

Death Note” е режисиран от Адам Уингард, а в ролите са Нат Уолф, Лакейт Станфилд, Уилям Дефо, Маргарет Куоли, Кейт Станфийлд и Шей Уигам.

Филмът ще е наличен на платформата на Netflix от 25 август, 2017 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *