blade runner 2049

Благодарение на таланта на Ридли Скот и Дени Вилньов, с безрезервното участие на Харисън Форд, Райън Гослинг, Роджър Дийкинс и разбира се, на целия екип на „Blade Runner 2049”, този филм се очертава все по-вълнуващ и вдъхновяващ. EW представи специален „featurette”, в който са разкрити толкова много нови кадри, състояния и детайли, че направо не ни се мисли какво (всъщност) ще се случи през октомври…

https://www.youtube.com/watch?v=2BUozYf9w0Y

Няма такъв пост-апокалиптичен интериор в комбинация с вечния Франк Синатра! Да усетиш (почти) цялостна сцена от очаквания вече с безкрайно нетърпение филм си е сериозен бонус, с който лесно се привлича внимание, още повече когато действащи лица в него са двамата най-важни, главни герои. В спокойния разказ за връщането в познатия свят на „Blade Runner”, за който мастър Скот дори не е подозирал, че ще се превърне в такъв култ, всъщност постепенно се натрупва напрежение, а умелата комбинация между кадри от оригинала и новата визия доказва приемственост, в която дълго се съмнявахме, но от няколко месеца забравихме за това.

Познати детайли са вплетени в новата атмосфера така, както Харисън Форд облича отново якето на Декард – и то даже му става! Вече сме спокойни, че новата идентичност е намерена и е съвсем синхронна с оригиналния филм. Може би ще е леко пресилено, но постепенно се изпълваме с увереност, че това ще е визуално най-изумителният филм за 2017 година. А съвсем спокойно може да се окаже и най-добрият филм – все пак негов режисьор е Дени Вилньов. Ето какво споделя той:

„Изпитвам огромно уважение към света, създаден от Ридли Скот. „Blade Runner” беше революция в научната фантастика… Никога не съм усещал толкова голям товар върху плещите си, дори само при мисълта, че Ридли Скот ще види този филм…

След този „featurette” сме сигурни в едно – ще дадем безрезервно шанс на екипа, създал „Blade Runner 2049”, без сянка от първоначалните терзания и обвинения в кощунствено посегателство. С риск да станем мъничко досадни, ще обърнем внимание и върху репликата към К за това колко е специален и върху финалния кадър, пронизан от изпълнения му със съмнения поглед – пуснете си го пак, може би ще има и още „неизказани” неща, според думите на Ридли Скот, за които „не са достатъчни двата часа на един филм”…

blade-runner-2049-featurette-20170622

„И аз, и Райън Гослинг се примирихме с мисълта, че шансът ни за успех е изключително малък. Аз се включих в екипа, защото сценарият беше много силен. Но няма значение какво правиш и колко си добър – този филм винаги ще бъде сравняван с първия, който е шедьовър. Така че аз се примирих с този факт. И веднага след това почувствах, че съм свободен.”

Това са думи на режисьора Вилньов пред THR – бил е свободен да твори, заедно с впечатляващ екип съмишленици, и сме убедени, че резултатът ще бъде страхотен.

Трийсет години след събитията в първия филм, един нов „ловец” от полицейското управление на Лос Анджелис К (Райън Гослинг) разкрива отдавна погребана тайна, която може да предизвика тотален хаос във вече разрушеното човешко общество. След откритието си, К вече има мисия – да открие Рик Декард (Харисън Форд), бивш „ловец”, изчезнал от света в последните трийсет години…

Blade Runner 2049” е дело на режисьора Дени Вилньов, сценарият е конструиран от Хамптън Фанчър и Майкъл Грийн (по идея на Фанчър и Ридли Скот). Ролите във филма са разпределени между Харисън Форд, Райън Гослинг, Робин Райт, а също и Дейв Батиста, Ана де Армас, Силвия Хукс, Баркхад Абди, Карла Жури, Макензи Дейвис, Джарет Лето. За визията отговаря един от най-великите оператори на всички времена – Роджър Дийкинс. Остават още 85 дни, преди да видим филма на 6 октомври 2017.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

  1. Леле, авторът изглежда получава оргазъм…естествено върху любимите му филми. А горко им на тези които не са…

  2. Баси, с всеки следващ клип все по-зверски се надъхвам за този филм… Единственото нещо засега, което не че не ми харесва, но ме държи в недоумение е защо няма и помен от музиката на Йохан Йохансон на тоя етап (като изключим минималните откъси от първия тийзър). Вярно, всички сме влюбени в умопомрачителния саундтрак на Вангелис и настръхваме всеки път, като го чуем, ама все пак е време да чуем какви ги е натворило и исландското дете-чудо.

    1. Няма ли да е супер яко, ако не я чуем преди премиерата на самия филм 🙂

    2. Според мен, Йохан ще достави. С огромен респект към Вангелис.