Въпреки че актьорският дует Том Ханкс и Мерил Стрийп е способен да вкара всеки уважаващ себе си фен в киносалоните, само те двамата не са достатъчни, за да може базираният на действителни събития „The Papers” (доскоро известен като „The Post”) на Стивън Спилбърг да бъде разказан подобаващо. Необходими са още няколко актьори, а когато говорим за Спилбърг, едва ли има много хора, които ще откажат участие. И своеобразно доказателство за това е списъкът с новите попълнение към каста.

Deadline съобщават, че в актьорския екип на „The Papers” ще се включат, поемете дъх: Алисън Брий, Кари Куун, Дейвид Крос, Брус Грийнуд, Трейси Летс, Боб Оденкърк, Сара Полсън, Джеси Племънс, Матю Рис, Майкъл Стълбарг, Брадли Уитфорд и Зак Уудс. Виждаме доста наши любимци затова няма да коментираме конкретно – ще бъде нечестно да изпуснем някого, а ако тръгнем да споменаваме всеки, новината ще стане километрична. Ще кажем само, че повечето от изредените са страхотни актьори и нямаме търпение да ги видим във филма.

Припомняме, че „The Papers” е по сценарий на Лиз Хана и е вдъхновен от сблъсъка на The Washington Post с правителството на Съединените щати по повод така наречените “Pentagon Papers” – секретна военна информация, която през 1971 г. изтича в пресата, благодарение на аналитика Даниел Елсбърг. В документите се съдържа информация, че администрацията на Линдън Джонсън е лъгала както народа, така и конгреса, и тайно е ескалирала войната във Виетнам. Главният редактор на Washington Post Бен Брадли и издателката Кей Греъм обединяват сили с New York Times, борейки се за правото да публикуват документите.

Вижте две неофициални снимки, на които Том Ханкс и Мерил Стрийп (в компанията на Спилбърг) са на посещение в „нюзрума” на Washington Post по време на редакторска среща, за да се подготвят за ролите си на Бен Брадли и Кей Греъм.

the-papers-casting-img02-20170607 the-papers-casting-20170607

Тук е моментът отново да споделим, че освен с впечатляващ творчески екип, „The Papers” ни печели и с доста интересна (и изключително релевантна и днес) история и нямаме търпение да видим готовия филм. Смятаме, че ще е един от по-добрите на Спилбърг от последните години (още ни държи разочарованието от „Добрият великан”). Междувременно очакваме и фантастичната екранизация „Ready Player One”.

В ограничен показ „The Papers” ще е в кината от 22 декември (ако сте се сетили за „Оскар” и всякакви други награди, едва ли сте далеч от истината), а в широко разпространение ще стартира от 12 януари 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. След „Моста на шпионите“ ми се струва напълно нормално този път Спилбърг да иска да отправи и по-критичен поглед към правителството на щатите.

  2. Дано някой ден пак гледаме разтърсващо як филм на Спилбърг 🙁

  3. Пейпърс, мейпърс, Виетнам…айде стига бе!!
    Харисън Форд хептен ще остарее докато се накани…