В началото на 2018 предстои да се появи на книжния пазар най-новата творба на дуета писателки Ейми Кауфман и Меган Спунър – „Unearthed”. Независимо от факта, че могат да ги сбъркат със загубенячките на класа, двете са съавторки на бестселър трилогията „Starbound”, а Ейми е магистър по психология и работи в продължение на седем години като медиатор, преди да се посвети изцяло на писане. Тийнейджърските романи, независимо от насока и тематика, явно са източник на постоянен финансов поток, и е съвсем разбираемо двете писателки са се фокусирали върху систематично писане (как правиш план да излязат средно по две книги през тази и двете следващи години – може би дисциплинираш въображение и вдъхновение?!). Та още преди новата им книга „Unearthed” да се появи на белия свят, Джез и Джон Хенри Бътъруърт вече работят по адаптацията на текста в сценарий.

Научно-фантастичното приключение се очаква да бъде режисирано от Дъг Лаймън. Първоначалният интерес към текста е на Cross Creek, които придобиват правата върху книгата миналата година – това е компанията, която стои зад филма на Лаймън и Том Круз „American Made”. В момента Cross Creek ще съфинансират потенциалната тийнейджърска сага заедно с Columbia Pictures.

Действието се развива в далечното бъдеще, когато Земята е тотално разрушена от екологична катастрофа. Един учен и един вехтошар имат шанс да спасят Земята, ако работят заедно за изучаването на извънземен храм на далечна планета, чиито жители са вече в категорията „изгубена раса”. За да се проникне в храма е нужно да се декодират тайни и да се избегнат капани – двете изследователки са принудени да работят заедно, за да разкрият загадки, свързани с продължаването и възстановяването на живота. Ала колкото по-сериозно двете навлизат в материята, толкова по-ясно става, че е възможно да не успеят да помогнат на своята планета, а по-скоро да задълбочат и ускорят катастрофалните последици. Книгата е описвана като космическо приключение, в което „Tomb Raider” среща „Индиана Джоунс”.

Братята Бътъруърт вече са работили с Дъг Лаймън по „На ръба на утрешния ден” и „неЧестна игра”, така че може да се очаква ползотворно сътрудничество; в тяхната филмография са „Спектър” на Сам Мендес, както и „Черна служба” на Скот Купър. Преди да се заеме с режисирането на този проект, Лаймън трябва да приключи с друга тийнейджърска адаптация – „Живият хаос” по Патрик Нес с участието на Дейзи Ридли. Самата книга „Unearthed” се очаква да излезе от печат през януари 2018, а по филма, колкото и бързо да действат компаниите в тази насока – предстои още доста работа…

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Доста интересна история. Поне е в сигурни ръце. Има голям потенциал, за наистина качествена фантастика в зависимост от изходния материал и ако се подходи по сериозен начин. Това ще го следя внимателно…